Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Αγοράζοντας ορχιδέες ηλεκτρονικά. Μια προσφορά για όλους εσάς.

Όταν αγόρασα την πρώτη μου ορχιδέα, η οποία μαράθηκε φυσικά, νόμιζα ότι ορχιδέα είναι μόνο η Phalaenopsis. Ένα πανάκριβο φυτό που στο τέλος ξεραίνεται. Όταν μετά από χρόνια είπα να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου με τις ορχιδέες διάβασα τόσα που θα μπορούσα να γράψω βιβλίο και φυσικά ανακάλυψα ότι υπάρχουν χιλιάδες ορχιδέες. Και εδώ αρχίζει το δράμα. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με εικόνες και βίντεο από φυτά που μπροστά τους η γνωστή μας Phalaenopsis περνά σχεδόν απαρατήρητη. Και φυσικά τις θέλεις όλες, αλλά που να τις βρεις, αφού η ελληνική αγορά δουλεύει μόνο με τα βασικά γένη και αυτά στην πιο συνηθισμένη τους μορφή. Ορχιδέες μαζικής παραγωγής. Υβρίδια χωρίς ταυτότητα ή No Identity όπως λέγονται. 

Phalaenopsis Kaoda Twinkle "Chocolate Drop" from Orchidejos.
Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει κανείς τέτοια φυτά είναι να τα παραγγείλει από το εξωτερικό. Όπως αγοράζουμε ρούχα και παπούτσια. Με τα φυτά όμως το σκέφτεσαι. Πως θα φτάσουν τα κακόμοιρα μετά από ένα ταξίδι στα χέρια μας; Και αν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα έχει καλώς. Το κόστος των μεταφορικών είναι τόσο μεγάλο που κάνει τέτοιες αγορές ασύμφορες. Τα πρώτα sites που εντόπισα είχαν τιμές γύρω στα 35 ευρώ συν το κόστος των φυτών. Πολύ ακριβό χόμπι σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Phalaenopsis Kaoda Twinkle "Chocolate Drop" from Orchidejos.

Βέβαια αν θέλεις κάτι πολύ και ψάχνεις σίγουρα στο τέλος το βρίσκεις. Αναζητώντας λοιπόν την ορχιδέα των ονείρων μου ανακάλυψα την Orchidejos.Lt, έναν προμηθευτή κάπου στην μακρινή Λιθουανία (www.orchidejos.lt), με πολύ χαμηλό κόστος μεταφορικών, μόλις 10 ευρώ μέχρι 2-2,5 κιλά και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, με εξαιρετικής ποιότητας φυτά και άριστη εξυπηρέτηση σε προσωπικό επίπεδο (διαβάστε εδώ παλιότερη σχετική ανάρτηση).

Phalaenopsis Flying Eagle from Orchidejos
Στο Orchidejos θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ορχιδέες σε πολύ καλές τιμές. Το site τους σας δίνει δυνατότητα να ψάξετε, πέρα από το γένος της ορχιδέας, με βάση και άλλα χαρακτηριστικά όπως αν είναι αρωματική ή όχι, την ηλικία της και φυσικά αν είναι ανθισμένη ή όχι. Επίσης θα βρείτε πολύ φτηνά αναλώσιμα υλικά για τα φυτά σας όπως πλαστικά γλαστράκια σε όλα τα μεγέθη με τιμές που εδώ δεν υπάρχουν, υπόστρωμα για τα περισσότερα γένη και τέλος σφάγνο κάτι που απουσιάζει εντελώς από την ελληνική αγορά.

Phalaenopsis Steet Wise from Orchidejos
Η Orchidejos  προσφέρει για τους αναγνώστες του All About Orchids and Houseplants έκπτωση 20% για την πρώτη αγορά σας. Δεν έχετε παρά να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα με τις επιλογές σας στο info@orchidejos.lt (http://bit.ly/2qVvJqQ) με θέμα First Order from Greece. H ευγενέστατη Skaiste Pranaite θα σας στείλει φωτογραφίες των φυτών που έχετε επιλέξει και θα φροντίσει να λάβετε την έκπτωση στη χρέωση που γίνεται με ασφάλεια μέσω paypal. Από εκεί και πέρα τα ελληνικά ταχυδρομεία θα αναλάβουν την μεταφορά των φυτών στην πόρτα σας. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εκσυγχρονισμένη είναι η υπηρεσία αυτή. Η όλη αναμονή κρατά 10 μέρες.

Phalaenopsis tetraspis from Orchidejos.

Phalaenopsis tetraspis #C1 from Orchidejos.
Αν τελικά επιλέξετε να κάνετε διαδικτυακές αγορές φυτών μην μπείτε στον πειρασμό να πάρετε ανθισμένα φυτά. Αντέχουν τη μεταφορά αλλά τα άνθη θα πέσουν σχετικά σύντομα. Επιπλέον τα απανθισμένα φυτά είναι πάντα πιο οικονομικά. Δείτε σχετικό video για το πως περίπου θα φτάνουν στα χέρια σας. Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για τέτοιες αγορές καθώς οι περισσότερες ορχιδέες βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης και θα έχουν θεωρητικά όλο το χρόνο να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον μέχρι το φθινόπωρο.




Phalaenopsis Sweet Memory Liodoro from Orchidejos.

Phalenopsis Sweet Memory Liodoro from Orchidejos.

Σημείωση: Η συγκεκριμένη, όπως και οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση που αναφέρεται σε προμηθευτές ή προϊόντα δεν έχει διαφημιστικό χαρακτήρα. Είναι προϊόν προσωπικής εμπειρίας και εκτίμησης.

10 σχόλια :

  1. Ευ αριστουμε Αναστασία για την πληροφορία. Είναι πολύ χρήσιμη και θα τη χρησιμοποιήσω στην επόμενη αγορα που θα κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο χρήσιμη πληροφορία, Αναστασία σ΄ ευχαριστούμε πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν κιτρινισουν τα φυλλα και πεσουν, τι γινεται? την εχασα? Μου πεθανε δηλαδη, ή υπαρχει τροπος να την σώσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι γινεται με την δικιά μου ορχιδεα που εχει χασει τα φυλλα της.Κιτρινισαν και επεσαν. Τωρα δηλαδη πεθανε? Μηπως μπορω να κανω κατι να σωσω το φυτο για του χρονου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ χρήσιμη ανάρτηση! Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε πολύ Αναστασία, για την πληροφορια αλλα και για τις χρησιμες συμβουλες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ για την πληροφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα Αναστασία! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Έστειλα email στο Orchidejos για να ρωτήσω για την εκπτωση μιας και θέλω να κάνω την πρώτη μου παραγγελία αλλά δεν έχουν απαντήσει (εχουν περάσει 3 μέρες) - μήπως δεν παρέχεται πια η εκπτωση που αναφέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή