Σάββατο, Οκτωβρίου 01, 2022

Αφρικανική Βιολέτα. Ένα φυτό που ανθίζει 365 ημέρες το χρόνο.

Η Σαιντπώλια γνωστή με την εμπορική ονομασία Αφρικανική Βιολέτα είναι ένα χαριτωμένο και πανέμορφο φυτό που σίγουρα έχει περάσει κάποια στιγμή από το χέρια σου. Αν δεν είναι ακόμη μαζί σου κάτι έκανες λάθος στη φροντίδα της καθώς πρόκειται για ένα πανεύκολο φυτό. Αν πάλι δεν τη γνωρίζεις, ήρθε η ώρα να την αποκτήσεις.

Η Αφρικανική βιολέτα είναι ένα φυτό μινιατούρα και πάει παντού,  στο γραφείο μας, σε ένα περβάζι, σε ένα μικρό τραπεζάκι. Έχει πανέμορφα βελούδινα χνουδωτά φύλλα και  ροζ ή μωβ άνθη που βγαίνουν και ξαναβγαίνουν ασταμάτητα με μικρά διαλείμματα ξεκούρασης. Χρειάζεται φιλτραρισμένο φως για να ανθίσει και μπορεί να ευδοκιμήσει μέσα σε χώρο με τεχνητό φωτισμό. 

Για να μείνει το φυτό μαζί μας για πάρα πολλά χρόνια πρέπει να προσέξουμε το πότισμα της. ΠΟΤΕ δεν ρίχνουμε το νερό από πάνω στην Αφρικανική βιολέτα γιατί θα σαπίσει. Πάντα ποτίζουμε από κάτω έχοντας το φυτό μας τοποθετημένο σε ένα πιατάκι για να ρουφήξει το νερό που χρειάζεται. Για να καταλάβουμε ότι θέλει πότισμα απλά ελέγχουμε το βάρος της γλάστρας της. Τέλος, ΠΟΤΕ δεν ψεκάζουμε τα φύλλα της. Αν θέλουμε να τα καθαρίσουμε από τη σκόνη χρησιμοποιούμε ένα παλιό πινέλο μακιγιάζ.

Φυτό με μέτριες απαιτήσεις σε λίπανση. Η μεταφύτευσή της δεν πρόκειται να σας απασχολήσει για τουλάχιστον δύο χρόνια καθώς έχει την τάση να διατηρεί το μικρό της μέγεθος αποβάλλοντας τα παλιά φύλλα της. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr


1 σχόλιο :