Σάββατο, Σεπτεμβρίου 17, 2022

Μπιγκόνια. Τα δικά μου μυστικά γύρω από τη φροντίδα της.


Η Μπιγκόνια είναι  ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε ανθοφορία φυτά που παραπέμπουν λίγο στην αυλή ή το μπαλκόνι της γιαγιάς ή της μαμά μας. Πρόκειται όμως για ένα πάρα πολύ ευαίσθητο φυτό που υποφέρει συνήθως από μυκητολογικές προσβολές καθώς το πυκνό της φύλλωμα δεν επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αέρα.

Αν βάλετε μια Μπιγκόνια στη συλλογή σας θα πρέπει να φροντίζετε να αραιώνεται το φύλλωμα της τακτικά. Ο ψεκασμός των των φύλλων είναι απαγορευτικός. Ένα άλλο μυστικό για τη φροντίδα της Μπιγκόνιας είναι το σωστό πότισμα. Επειδή έχει ευαίσθητους βλαστούς που μπορεί να σαπίσουν μέσα σε μια νύχτα, υιοθετήστε τη συνήθεια να ποτίζετε τη γλάστρα της μόνο από κάτω ώστε η επιφάνεια του χώματος να είναι εντελώς στεγνή.

Από κει και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Τοποθετούμε τη Μπιγκόνια μας σε σκιερό μέρος. Λιπαίνουμε τακτικά κατά την περίοδο ανάπτυξης και ανθοφορίας. Όταν έρθει η ώρα για αλλαγή γλάστρας επιβάλλεται η χρήση της κεραμικής. Ιδανικά όταν την αγοράσετε αντικαταστήστε την πλαστική με μια κεραμική ιδίου μεγέθους. Τέλος η χρήση χώματος για οξύφιλα είναι επιβεβλημένη. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου