Σάββατο, Ιουνίου 12, 2021

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αυτόματο πότισμα.

Για πάρα πολλά χρόνια ήμουν αρνητής του αυτόματου ποτίσματος. Το πότισμα σαν διαδικασία με χαλαρώνει και με ευχαριστεί. Όμως κάποια στιγμή υπέκυψα στην ανάγκη του καθώς χρειάστηκε να λείψω από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είτε το έχετε εγκαταστήσει στο χώρο, σας είτε το σκέφτεστε σαν τη μοναδική λύση για να ποτίζονται τα φυτά τώρα το καλοκαίρι, θα πρέπει να γνωρίζετε τα ακόλουθα:

  • Τα φυτά σας θα το λατρέψουν εφόσον το έχετε ρυθμίσει σωστά. Η περιοδικότητα στο πότισμα με σταθερές δόσεις νερού είναι κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη τους. 
  • Ποτέ δεν το τοποθετούμε και την άλλη μέρα φεύγουμε για διακοπές. Το όλο σύστημα χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα προσαρμογής. Θα πρέπει να πειραματιστείτε αρκετά σε ότι αφορά τη διάρκεια του ποτίσματος αλλά και την παροχή του νερού από τα μπέκ  ώστε να μην ξεχειλίζουν οι γλάστρες σας. Μια καλή πρακτική είναι να το ρυθμίσετε να λειτουργεί δυο φορές την ημέρα. Μια πολύ νωρίς το πρωί και μια λίγο μετά τη Δύση του ήλιου. Σε κάθε περίπτωση ο προγραμματισμός πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής.
  • Επιλέξτε τον τύπο ροής του νερού που ταιριάζει στις ανάγκες των φυτών σας. Φυτά που διψάνε πολύ θα υποφέρουν με ροή νερού σε μορφή σταγόνας.
  • Αν στην περιοχή σας το νερό έχει μεγάλη πίεση ανοίγουμε τη βρύση λίγο παραπάνω από το μισό γιατί το σύστημα κινδυνεύει να πετάξει τα λάστιχα και να πλημμυρίσει ο τόπος. 
  • Τέλος μην αφήσετε τον τεχνικό να αποφασίσει για εσάς. Εσείς θα του πείτε τις ανάγκες των φυτών σας για να είναι αποτελεσματικό το σύστημα. Εσείς θα γλιτώσετε κόπο και χρόνο και τα φυτά σας θα είναι ικανοποιημένα.

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

1 σχόλιο :