Τρίτη, Φεβρουαρίου 09, 2021

Τρία μυστικά για να διατηρήσετε τα λουλούδια στο βάζο.


Κομμένα λουλούδια στο βάζο είναι μια σύνθεση με ημερομηνία λήξης. Για να την παρατείνετε πρέπει να γνωρίζετε γιατί συμβαίνει αυτό.

Σε όλα τα φυτά τα άνθη τους είναι εκείνα που πεθαίνουν πρώτα. Πόσο μάλλον τα κομμένα. Επιλέξτε λοιπόν άνθη που στο φυσικό τους περιβάλλον διαρκούν πολύ όπως Χρυσάνθεμα, Γαρύφαλλα, Ορχιδέες και άλλα (διαβάστε εδώ).

Εκτός από τη φυσιολογική μικρή διάρκεια της ανθοφορίας τα κομμένα λουλούδια μαραίνονται και για έναν άλλο πολύ απλό λόγο. Από τη στιγμή που τα κόβουμε δεν τρέφονται οπότε σταδιακά πεθαίνουν. Αν θέλουμε λοιπόν να τα διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να φροντίσουμε να συνεχίσουν να τρέφονται. Στην αγορά υπάρχει ειδική σκόνη-τροφή σε φακελάκι. Αν δεν μπορούμε να την προμηθευτούμε μπορούμε να προσθέσουμε στο νερό τους λίγη ζάχαρη.

Τέλος μπορεί το νερό να λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς θρεπτικών συστατικών όμως είναι και η βασική αιτία που τα λουλούδια σαπίζουν. Οι λύσεις ποικίλες. Συχνή αλλαγή του νερού, αφαίρεση φύλλων από την περίμετρο των βλαστών και συχνό ψαλίδισμα της βάσης τους που είναι σάπια. 

Και ένα τελευταίο μυστικό. Μια σταγόνα χλωρίνη στο νερό θα βοηθήσει να διατηρηθεί καθαρό για πάρα πολύ καιρό. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου