Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2018

Ο κάκτος των Χριστουγέννων.Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά επίφυτα που θα φέρει το χρώμα των γιορτών στο χώρο μας καθώς μετράμε μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα. Το χρωματικό δίδυμο κόκκινο και πράσινο θα βρει σίγουρα μια φωτεινή θέση κάπου μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Μπορεί μάλιστα να αντικαταστήσει την παρουσία του παραδοσιακού έλατου καθώς ο κάκτος των Χριστουγέννων στολίζεται στις θερμές χώρες τις Λατινικής Αμερικής, εκεί που το έλατο δεν αποτελεί επιλογή.  Ιδού λοιπόν τα μυστικά της φροντίδας του για να μείνει μαζί σας μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα και ακόμη παραπάνω.


  • Αγαπά το φως άλλα όχι την απευθείας έκθεση στο ήλιο.
  • Ως τυπικό επίφυτο του αρέσει η υγρασία αλλά και ο καλός αερισμός του ριζικού του συστήματος. Ελέγχετε την υγρασία του χώματος μια φορά την εβδομάδα - δείτε εδώ σχετικό video - και μην παραλείπετε να το στραγγίζετε καλά μετά από κάθε πότισμα. 
  • Μην σπεύσετε να του αλλάξετε γλάστρα. 
  • Μην παραλείπετε την λίπανση κατά την περίοδο ανάπτυξής του - άνοιξη και καλοκαίρι.
  • Αγαπά τη δροσιά και το περιορισμένο φως για να μπορέσει να ξανανθίσει τον επόμενο χειμώνα. Αν τα καταφέρετε, με τα χρόνια θα έχετε ένα μεγάλο εντυπωσιακό φυτό!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.
Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου