Νομίζω ότι καμιά μας δεν λέει όχι σε υπέροχα υγιή φυτά με πανέμορφα άνθη και καταπράσινα ζωηρά φύλλα. Η συνταγή για να το πετύχετε είναι απλή και όπως συνηθίζω να λέω δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.
Πρώτο βήμα λοιπόν. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την αγορά ενός υγιέστατου φυτού. Πριν πάτε λοιπόν στο ταμείο φροντίστε να έχετε ψάξει εξονυχιστικά το φυτό που αγοράσατε. Θέλουμε τα φύλλα να είναι υγιέστατα και το φυτό να δείχνει καθαρό από παράσιτα ή ασθένειες.
Βήμα δεύτερο. Ξεκολλήστε από την εμμονή του ποτίσματος. Ο μεγαλύτερος εχθρός κάθε φυτού είναι το πότισμα. Ακολουθείστε το κανόνα “καλύτερα λίγο παρά πολύ”. Οι μύκητες κάνουν τρελό πάρτι όπου υπάρχει υπερβολική υγρασία.
Βήμα τρίτο. Τηρήστε τις αποστάσεις. Ναι καλά διαβάσατε. Μπορεί η κηποτεχνία να συστήνει φυτά το ένα δίπλα στο άλλο για αισθητικούς κυρίως λόγους, όμως δεν αρέσκονται όλα στο στρίμωγμα. Ο κακός αερισμός αλλά και η επαφή των φυτών μεταξύ τους ευνοεί την μετάδοση αλλά και την ανάπτυξη επικίνδυνων ασθενειών.
Βήμα τέταρτο. Προτιμάτε πάντα πήλινες γλάστρες και πήλινα βοηθητικά σκεύη π.χ. πιατάκια αποστράγγισης. Βοηθούν την περίσσια υγρασία να εξατμιστεί γρηγορότερα.
Τέλος μάθετε να παρατηρείτε συχνά τα φυτά σας για να μπορείτε να επέμβετε άμεσα και να προλάβατε την εξάπλωση ασθενειών ή εντομολογικών προσβολών. Ένα καλό πλύσιμο σε ότι αφορά τα έντομα, ή η άμεση αφαίρεση άρρωστων ιστών είναι η καλύτερη θεραπεία από οποιοδήποτε τοξικό φάρμακο.
Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍 στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr
Καλησπέρα κ.Αναστασια μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε πως να αντιμετωπίσω με φυσικό τρόπο την Βαμβακάρης; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑπάντησηΔιαγραφή