Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2023

Συγκόνιο, ένα από τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου.

Δεν θυμάμαι πραγματικά πόσα χρόνια έχω το Συγκόνιο στη συλλογή μου. Για κάποια χρόνια μάλιστα ούτε που γνώριζα το όνομά του. Δεν με είχε απασχολήσει ποτέ αυτή η πληροφορία για ένα και μόνο λόγο. Είναι τόσο εύκολο φυτό που το ξεχνάς και δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα. 

Ποτίζεις όποτε στεγνώνει εντελώς και αν το ξεχάσεις θα στο δείξει μόνο του καθώς έχει την τάση να λιποθυμά αλλά επανέρχεται αμέσως μετά το πότισμα. Δεν έχει ιδιαίτερες ανάγκες σε φως αντέχει σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και στη ζέστη. Το πιο φανταστικό του χαρακτηριστικό είναι ότι όσο κλαδεύεις τόσο φουντώνει. Θα το βρείτε σε πολλές χρωματικές εκδοχές, πράσινο, λευκό και ροζ.

Θεωρητικά πρόκειται για αναρριχώμενο φυτό, είναι όμως ιδανικό φυτό για κρεμαστά δοχεία και γλάστρες. Τέλος πέρα από την ευκολία του αλλά και τη διακοσμητική του αξία, το Συγκόνιο ανήκει σε αυτή την κατηγορία των φυτών που έχουν την ιδιότητα να φιλτράρουν τον αέρα και να τον καθαρίζουν από βλαβερές χημικές ουσίες. Μια εξαιρετική πρόταση για το χώρο σου αλλά και για δώρο.

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου