Σάββατο, Ιανουαρίου 09, 2021

'Έξι λουλούδια που θα αντέξουν στο βάζο

Το έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν ότι δεν είμαι λάτρης των συνθέσεων με κομμένα λουλούδια είτε για να τα προσφέρουμε είτε για να διακοσμήσουμε το χώρο μας. Όμως αυτά είναι προσωπικές επιλογές και σεβόμενη όσες αγαπάτε τις συνθέσεις αυτού του τύπου έχω να σας προτείνω μια σειρά από λουλούδια που θα αντέξουν στο βάζο πάρα πολύ καιρό. 

  • Χρυσάνθεμα. Αντέχουν περίπου δύο εβδομάδες. Για εντυπωσιακό αποτέλεσμα επιλέξτε διαφορετικές ποικιλίες και χρώματα. 

  • Κυμβίδια. Διάσημο γένος ορχιδέας που αντέχει στο χρόνο. Εξαιτίας αυτής της ιδιότητας τα κομμένα λουλούδια της στοιχίζουν κάτι παραπάνω όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και διαρκεί.

  • Γαρύφαλλα.  Κλασική και οικονομική επιλογή είτε μόνα τους είτε μαζί με άλλα λουλούδια ή πρασινάδα. 

  • Ζίνιες. Συναγωνίζονται στην ομορφιά και την ποικιλία των χρωμάτων τα χρυσάνθεμα. Ιδανικές για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συνθέσεις. 

  • 'Αλλιον. Μια διακοσμητική επιλογή για μοντέρνους χώρους και μινιμαλιστικές συνθέσεις. 

  • Λίλιουμ. Αγαπημένη επιλογή των ανθοπώληδων ακριβώς επειδή διαρκούν πολύ στις συνθέσεις. Τελευταίο στη δική μου λίστα γιατί η γύρη του χρωματίζει όπου πέσει και δύσκολα καθαρίζει. 


Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου