Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2019

Κατλέγια. Η ορχιδέα που δεν "πεθαίνει" με τίποτα.




Με αφορμή πρόταση αναγνώστριάς μου στη σελίδα μου στο facebook σκέφτηκα να γράψω μια σειρά από άρθρα σχετικά με εύκολες ή δύσκολες ορχιδέες. Τι εννοούμε όμως με τον όρο εύκολο ή δύσκολο φυτό; Πρακτικά αναζητούμε φυτά που είναι εύκολα στη συντήρησή τους και ανθεκτικά.





Από τα γένη που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά θεωρώ ότι η κατλέγια είναι από τα πιο σκληρά φυτά. Εξαιτίας της μορφολογίας της δύσκολα προσβάλλεται από μύκητες ή έντομα. Επειδή αντέχει στην ξηρασία δύσκολα σαπίζουν οι ρίζες της εφόσον ποτίζουμε αφού στεγνώσει το υπόστρωμά της εντελώς.


Το γένος κατλέγια έχει την τάση να ανανεώνει το ριζικό του σύστημα ακόμη και δύο φορές το χρόνο και πολύ εύκολα μπορεί να επιβιώσει αν χάσει όλες τις ρίζες της. Παράλληλα, πολύ εύκολα βγάζει νέους ψευδοβολβούς. Τέλος είναι φυτό που μπορεί να επιβιώσει άνετα σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών. Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα εύκολα και αρχίζουν τα δύσκολα. Η κατλέγια για να ανθίσει θέλει πολύ πολύ φως. Τους χειμερινούς μήνες απαιτεί άμεσο ηλιακό φως. Η σκίαση είναι απαραίτητη μόνο τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες. Μην διστάσετε να κάψετε λίγο τα φύλλα της. Από τη χαρά της θα ανθίσει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα πολύ βασικό οδηγό φροντίδας της.
👇


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

1 σχόλιο :

  1. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΙΑ ΚΑΤΛΕΓΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή