Παρασκευή, Μαρτίου 15, 2019

Πανσές, ιδανική επιλογή για ένα ολάνθιστο ανοιξιάτικο μπαλκόνι.


Ο Πανσές είναι από τα πιο αγαπημένα μου φυτά πρώιμης ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Η χρωματική ποικιλία δεν μπορεί να συγκριθεί εύκολα με άλλα ανθοφόρα που κυκλοφορούν αυτή την εποχή. Η αγορά είναι γεμάτη από μονόχρωμους, δίχρωμους αλλά και εντυπωσιακά πολύχρωμους πανσέδες. Ιδανική επιλογή για να φτιάξετε όμορφα καλάθια, να στολίσετε την επιφάνεια μιας μεγάλης γλάστρας αλλά και για να τους φυτέψετε μόνους τους σε παρτέρια.


Όποια και αν είναι η επιλογή σας να θυμάστε ότι ο πανσές αγαπά το φως για να σας δώσει πλούσια ανθοφορία. Αυτό βέβαια δεν σας απαλλάσει από την υποχρέωση της τακτικής λίπανσης όσο διαρκεί η ανθοφορία τους, δηλαδή μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. 


Αν αποφασίσετε να μπείτε στη διαδικασία της μεταφύτευσης χρησιμοποιήστε κοινό φυτόχωμα και μη ξεχάσετε να αφήσετε χώρο ανάμεσα στα φυτά για καλύτερο αερισμό. Μόλις τα άνθη τους μαραθούν τα αφαιρείτε για να βγουν τα επόμενα. Τέλος ο πανσές δεν θα σας παιδέψει πολύ με εντομολογικές προσβολές γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο ελκυστικό. Εγώ τους έβαλα ήδη στην αυλή μου.

Δείτε σχετικό βίντεο👇 🎬


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

1 σχόλιο :