Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018

Πως να φέρετε την άνοιξη στο μπαλκόνι σας μόνο μ' ένα αρωματικό φυτό.

Μπορεί ο καιρός τις τελευταίες ημέρες να μην είναι ότι καλύτερο, όμως η άνοιξη είναι εδώ. Τα πρώτα λουλούδια έχουν κάνει ήδη αισθητή την παρουσία τους. Ρίξτε μια προσεκτική ματιά γύρω σας και θα δείτε ανθισμένες τριανταφυλλιές στους κήπους.


Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, αλλά κάθε χρόνο φέρνω τα αρώματα της άνοιξης στον κήπο μου με το ίδιο λουλούδι. Γλαστρούλες με μικρά αρωματικά γαρύφαλλα που έχουν έντονη μυρωδιά κανέλας. Λίγο να ανοίξετε τα παράθυρα σας το πρωί και η μυρωδιά τους θα σας μεθύσει. Αγαπημένη μου θέση, το παράθυρο της κουζίνας ή του μπάνιου. Ανθοπωλεία και φυτώρια αρχίζουν δειλά δειλά να φέρνουν τα πρώτα ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα. Μην ξεγελαστείτε όμως και αρχίσετε τις αγορές γιατί τυπικά βρισκόμαστε ακόμη στο χειμώνα.


Τα κανελλογαρύφλλα πάντως θα σας κρατήσουν σίγουρα συντροφιά μέχρι τις πρώτες ζέστες καθώς ανθίζουν επανειλημμένα. Είναι ανθεκτικά και στο κρύο, ακόμη και αν ο Μάρτης αποφασίσει να επιβεβαιώσει την κακή του φήμη. Μόνο λίγο νεράκι θέλουν από εσάς, φως, συχνό κορφολόγημα για παρατεταμένη ανθοφορία και το μεθυστικό τους άρωμα θα σας συντροφεύει μαζί μ΄ ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ τις πρώτες μέρες της άνοιξης. 



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jennny.gr

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου