Παρασκευή, Φεβρουαρίου 23, 2018

Ορχιδέες στο βάζο για tropical house mood.



Η Cymbidium (διαβάστε σχετικά εδώ) είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις πιο εντυπωσιακές ορχιδέες. Στη γλάστρα είναι πολύ εύκολη στη συντήρησή της και κατάλληλη για το κλίμα της χώρας μας, καθώς μπορεί να μείνει  έξω με ασφάλεια όλο το χρόνο. Η δυσκολία της, μια και μοναδική, να τη δείτε να ξανανθίζει. Ο λόγος, απαιτείται πολύ χρόνος για να ωριμάσει ηλικιακά το φυτό και να αρχίσει να δίνει συνεχόμενες ανθοφορίες. Μπορεί η υπομονή να ανταμείβει όσους την έχουν, όμως αν δεν διαθέτετε ούτε υπομονή ούτε και χρόνο μπορείτε να απολαύσετε τα εκπληκτικά άνθη της στο βάζο σας. 


 Τα άνθη μιας Cymbidium, έστω και κομμένα, είναι από τα πιο ανθεκτικά στο χρόνο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν λίγο τσιμπημένη τιμή συγκριτικά με τα τριαντάφυλλα και άλλα παρόμοια λουλούδια. Ο ανθοφόρος της είναι από τη φύση του σκληρός και πολύ ανθεκτικός στο νερό, ενώ δεν δημιουργεί προβλήματα κακοσμίας. Ένα με δύο κλαδιά, είναι αρκετά για να γεμίσουν το βάζο και να διαρκέσουν εβδομάδες. Όσες λοιπόν θεωρείτε τις ορχιδέες δύσκολα φυτά, έχετε τη λύση. Ένα μπουκέτο από άνθη Cymbidium. Μια άριστη επιλογή είτε για να στολίσετε το χώρο σας είτε για να τα προσφέρετε. Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους.





Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου