Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2017

Phalaenopsis vs άλλα ανθοφόρα φυτά

Αυτή η όμορφη Phalaenopsis αγοράστηκε ακριβώς πριν τρεις μήνες και σήμερα είναι όπως την βλέπε, ανθισμένη λες και ο χρόνος σταμάτησε την ημέρα που την αγόρασα. Αν και από τότε, άνοιξε τα όσα μπουμπούκια είχε και έριξε και κανένα δύο άνθη. Ακόμη και αν αύριο το πρωί αποφασίσει να απανθίσει, η διαδικασία αυτή θα πάρει τουλάχιστον ένα μήνα. Τέσσερις μήνες ανθοφορίας για ένα φυτό που στοίχισε μόλις 11 ευρώ - είναι μίνι βλέπετε.

6 Οκτωβρίου 2016

6 Ιανουαρίου 2017
Να γιατί λοιπόν σε όσους από εμάς αρέσουν τα ανθοφόρα φυτά, είτε για να στολίσουμε το σπίτι μας είτε για να δώσουμε χαρά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, η Phalaenopsis παραμένει πάντα η Νο 1 επιλογή. Κανένα άλλο φυτό δεν διατηρεί τα άνθη του τόσο καιρό. Μια νέα ορχιδέα από το ανθοπωλείο μπορεί να παραμείνει ανθισμένη τουλάχιστον τρεις μήνες ενώ όσοι έχουμε την χαρά και τύχη να βιώσουμε όλο τον κύκλο της ανθοφορίας της θα χαρούμε τα άνθη της για 6 μήνες από την στιγμή που θα ανοίξει το πρώτο μπουμπούκι μέχρι και που θα πέσει το τελευταίο. Και όλο αυτό το μεγαλείο από 12-20 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του φυτού.  Ένα μάτσο τριαντάφυλλα από τη λαϊκή ξεκινούν από 5 ευρώ και κρατούν το πολύ μια εβδομάδα. Τα περισσότερα δε, ανθοφόρα φυτά απανθίζουν το πολύ σε ένα μήνα. Τώρα θα μου πείτε δεν μυρίζει σαν τριαντάφυλλο. Σας προκαλώ λοιπόν να αναζητήσετε αρωματικές ορχιδέες (δείτε εδώ σχετική ανάρτηση).

Y/Γ  Η ιστορία της μικρής μου Phal συνεχίζεται καθώς παρέμεινε ανθισμένη και κάποια στιγμή η παλιά ανθοφορία συναντήθηκε με την καινούρια. Και για του λόγου το αληθές ιδού τα πειστήρια.

8 Μαρτίου 2017


3 Μαΐου 2017

3 Ιουνίου 2017 ανοίγει το πρώτο μπουμπούκι.


Ανθοφορία 2016-2017 σ΄ έναν ανθοφόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου