Σάββατο, Δεκεμβρίου 31, 2016

Orchid Spa!

Οι ορχιδέες θεωρώ ότι είναι εντυπωσιακά φυτά όχι μόνο για τα υπέροχα άνθη τους αλλά και για τα φύλλα τους. Όταν τα φύλλα έχουν υγιή όψη σε συνδυασμό με τα άνθη το θέαμα είναι εξαιρετικό. Ένα πρόγραμμα καλλωπισμού της ορχιδέας σας είναι λοιπόν απαραίτητο όχι μόνο για να αναδείξετε την ομορφιά της άλλα για να έχετε ένα πιο υγιές φυτό. Το χειμώνα τα επίπεδα σκόνης πολύ λιγότερα έτσι ένα spa μια φορά κάθε δύο εβδομάδες είναι υπέρ αρκετό. Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι κακομαθημένες μας χρειάζονται περιποίηση πιο συχνά!

Θα χρειαστούμε:
  • Χυμό από μισό λεμόνι ή μια κουταλιά ξίδι.
  • Νερό κατά προτίμηση απιονισμένο γιατί  δεν περιέχει άλατα και χλώριο ή φίλτρου.
  • Βαμβακάκια ντεμακιγιάζ.
  • Λεπτό Πινελάκι είτε ζωγραφικής είτε μακιγιάζ.
Το λεμόνι  όσο και το ξύδι  έχουν αντισηπτικές ιδιότητες και προστατεύουν την ορχιδέα από πιθανούς εχθρούς, διαλύουν τα άλατα του νερού που επικάθονται στα φύλλα από τα ποτίσματα και τους ψεκασμούς. Αφαιρώντας τη σκόνη το φυτό αναπνέει καλύτερα άρα αναπτύσσεται καλύτερα.

Αραιώνουμε το χυμό του λεμονιού ή το ξύδι μέσα σε νερό, βουτάμε το βαμβακάκι, στίβουμε και καθαρίζουμε. Αν έχουμε περισσότερες από μία ορχιδέες, αλλάζουμε το βαμβακάκι κάθε φορά που το βουτάμε στο λεμονόνερο για να μην μεταφέρουμε μύκητες από το ένα φυτό στο άλλο. Χρησιμοποιείστε το πινελάκι για να φτάσει το βαμβάκι και στα πιο απόκρυφα σημεία της ορχιδέας σας.

Δείτε εδώ τη διαδικασία βήμα βήμα!













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου