Παρασκευή, Μαΐου 20, 2022

Ρυγχόσπερμο. Το νυφικό γιασεμί.

Ψάχνοντας στο αρχείο με τα κείμενά μου ανακάλυψα ότι ποτέ και πουθενά δεν έχω γράψει για το Ρυγχόσπερμο, Πρόκειται για αναρριχώμενο φυτό με εξαιρετικά λευκά αρωματικά άνθη που θυμίζουν γιασεμί. 

Ανθίζει ακριβώς αυτή την περίοδο, μετατρέποντας το χώρο σας σε ένα λευκό αρωματικό τοπίο. Αν το συγκρίνουμε με το παραδοσιακό γιασεμί, έχει πολύ πιο έντονο άρωμα και ο αριθμός των ανθών είναι τεράστιος. Όμως η ανθοφορία δεν είναι επαναλαμβανόμενη. Από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί, το Ρυγχόσπερμο ανθίζει ξανά την επόμενη χρονιά και το λευκό τοπίο δίνει τη θέση του σε ένα υπέροχο πράσινο συμπαγή φράκτη με γυαλιστερά φύλλα.

Εύκολο φυτό που δεν προσβάλλεται από ασθένειες και πολύ ανθεκτικό στο κρύο. Αν το διατηρείτε στη γη το φυτεύετε και το ξεχνάτε αρκεί τα πρώτα χρόνια τα το κλαδεύεται συχνά για να μεγαλώσει και να πυκνώσει γρήγορα. Αν το φυτέψετε σε γλάστρα εκτός από το κλάδεμα θα πρέπει να είστε τακτικοί και στη λίπανσή του. Αν ο χώρος που θέλετε να καλύψετε είναι μεγάλος αγοράστε τουλάχιστον δυο ρίζες. Για πλούσια ανθοφορία επιλέξτε την πιο φωτεινή θέση στο χώρο σας, αν και τα πάει εξαιρετικά και σε ημισκιερές θέσεις. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου