Παρασκευή, Μαΐου 13, 2022

Φίκος Ελάστικα. Το πιο εύκολο φυτό μετά τους κάκτους.


Επιστροφή από τις διακοπές! Πιάνω ξανά μολύβι και χαρτί για να μοιραστώ μαζί σας προτάσεις για εύκολες φυταγορές. Ξέρετε ποιο είναι το πιο ανθεκτικό φυτό μετά τους κάκτους; O Φίκος Ελάστικα ή επιστημονικά Ficus elastica. Ήρθε στη χώρα μας πριν πολλά πολλά χρόνια από τη μακρινή Ασία και έχει πλέον εγκλιματιστεί στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας. 


Τα μεγάλα γυαλιστερά φύλλα του προσδίδουν στο φυτό αυτό ιδιαίτερη αισθητική αξία. Αρκεί να φροντίζετε να είναι καθαρά από σκόνη. Ως φυτό δεν θα σας απασχολήσει σχεδόν ποτέ με αρρώστιες. Με κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να γίνει ένας φουντωτός θάμνος μέσα στο σπίτι ή να ψηλώσει προς τα πάνω. 


Μπορεί να ζήσει έξω όλο το χρόνο και φυσικά τα πάει εξαιρετικά αν φυτευτεί στο χώμα. Ο Φίκος αγαπά πολύ το φως. Προσοχή όμως το καλοκαίρι, δίνουμε πάντα φιλτραρισμένο φως, ειδικά αν το φυτό σας είναι νεαρό σε ηλικία. Μέτριες απαιτήσεις σε νερό. Αν του δώσετε ένα λίπασμα πλούσιο σε άζωτο την περίοδο της ανάπτυξης, ενδέχεται και να σας πνίξει. Ιδανικό για επαγγελματικούς χώρους. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου