Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021

Ποια είναι η πιο ασφαλής και πρακτική μέθοδος ποτίσματος των φυτών μας.

Στη φύση η έννοια του ποτίσματος είναι κάτι άγνωστο καθώς τα φυτά προσλαμβάνουν την υγρασία κυρίως από την ατμόσφαιρα αλλά και από το νερό της βροχής. Σε φυτά που αναπτύσσονται στο οικιακό περιβάλλον σε καθεστώς αιχμαλωσίας – μέσα σε γλάστρες και σε συνθήκες πολύ διαφορετικές από αυτές που απαιτούνται για τη φυσιολογική ανάπτυξή τους – η διαδικασία του ποτίσματος υποκαθιστά τους φυσικούς μηχανισμού πρόσληψης υγρασίας.

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο ασφαλής και πρακτικός τρόπος να ποτίζουμε; 

Το πότισμα βάσης. Απλά τοποθετείστε στη βάση της γλάστρας σας ένα πιάτο που έχει την ίδια διάμετρο με αυτή. Γεμίστε το με νερό και δώστε χρόνο στο φυτό  σας να ξεδιψάσει. Αν πιεί το νερό πάρα πολύ γρήγορα σημαίνει ότι ήταν πολύ διψασμένο. Αυξήστε την ποσότητα του νερού και την επόμενη φορά ποτίστε σε συντομότερο χρονικό διάστημα. Αν το νερό δεν απορροφηθεί μέσα σ’ ένα 24ωρο, αδειάστε το πιάτο και την επόμενη φορά, αυξήστε το χρόνο ανάμεσα στα ποτίσματα ρυθμίζοντας ανάλογα και την ποσότητα του νερού. Τόσο απλό και πρακτικό καθώς σας απαλλάσσει από το πήγαινε έλα των φυτών στην πηγή του νερού. 

Προσοχή. Το πότισμα βάσης αποτελεί διαφορετική μέθοδο από αυτή της βύθισης των φυτών σε δοχείο με νερό. Αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες φυτών και μπορεί να θέσει τα υπόλοιπα φυτά σε μεγάλο κίνδυνο. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου