Σάββατο, Νοεμβρίου 27, 2021

Γιορτινές αγορές φυτών. Τι πρέπει να προσέξετε.

Την περίοδο των γιορτών, εκτός από τα εμπορικά καταστήματα, ανθοπωλεία και φυτώρια έχουν τη τιμητική τους. Τα φυτά πάνε και έρχονται είτε για να διακοσμήσουν το χώρο μας είτε για να προσφερθούν ως δώρο σε οικοδεσπότες και εορτάζοντες. Πριν σπεύσετε να αγοράσετε οποιαδήποτε φυτό διαβάστε προσεκτικά όσα έχω να μοιραστώ μαζί σας:

  • Buy large, που σημαίνει αγοράστε μεγάλα σε μέγεθος φυτά. Οι πιθανότητες να βγάλουν τις γιορτές είναι πολύ μεγάλες. Τα μικρά φυτά – εφόσον αυτό δεν συνδέεται με το φυσικό τους μέγεθος – είναι συνήθως νεαρά  και αδύναμα. Αν τώρα ο παραλήπτης τους είναι άπειρος στη φροντίδων των φυτών, η διάρκεια της ζωής τους είναι περιορισμένη. 
  • Όσο αργότερα τόσο καλύτερα. Επειδή τα περισσότερα φυτά που διατίθενται την περίοδο αυτή είναι συνήθως ψυχρής καλλιέργειας, η παραμονή τους σε ζεστό εσωτερικό χώρο μειώνει τη διάρκεια της ζωής τους. Αφήστε λοιπόν τις φυταγορές σας τελευταίες στη λίστα.
  • Πείτε OXI στα βαμμένα φυτά. Τα τελευταία χρόνια ο χρωματισμός των καλλωπιστικών φυτών έχει γίνει μόδα. Φυτά ψεκασμένα με χρώμα έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής καθώς η μπογιά τα πνίγει.
  • Πείτε NAI στα κομμένα κλαδιά. Η περίοδος αυτή ευνοεί τις χειμερινές συνθέσεις με κλαδιά δέντρων που έχουν μεγάλη διάρκεια σε βάζο. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου