Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2021

Πέντε πρωτότυπα φυτά για να ανανεώσουμε σπίτι και κήπο.

Το φθινόπωρο μπήκε για τα καλά και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ανανεώσουμε τη φυτοσυλλογή μας και να χαρούμε νέα φυτά όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει. Το Ελληνικό φθινόπωρο άλλωστε είναι ένα δεύτερο καλοκαιράκι. Ιδού λοιπόν οι προτάσεις μου.

Philodendron Βrasil. Εντυπωσιακό και εύκολο φυτό. Θα ερωτευτείτε τα κιτρινοπράσινα φύλλα του που μοιάζουν με τη σημαία της Βραζιλίας. Όχι πολύ νερό, όχι απευθείας έκθεση στον ήλιο. Αν το δείτε να αυξάνει το μέγεθός του απλά το κλαδεύετε. 

Rhipsalis burchelli. Έχω γράψει πολλές φορές για τη Ριψαλίδα. Από τα πιο εύκολα και οικονομικά φυτά εσωτερικού χώρου. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να επιλέξετε. Η συγκεκριμένη μοιάζει με θαλάσσιο κοράλλι. Έτσι για να μας θυμίζει το καλοκαιράκι μέσα στο χειμώνα. 

Calathea makoyana. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Πολύ ιδιαίτερο φυτό εσωτερικού χώρου με γυαλιστερά πράσινα φύλλα που μοιάζουν με πίνακα παιδικής ζωγραφικής. Προσοχή στο πότισμα. Τους θερμούς μήνες τη διατηρούμε σε δροσερό σημείο μέσα στο χώρο μας. Η οικογένεια αυτή έχει ευαίσθητα στην ξηρασία φύλλα. 


Πάμε και στα έξω τώρα. 

Nandina Blush Pink. Θάμνος ανθεκτικός στο κρύο με φύλλα που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την εποχή. Από το φθινόπωρο και μετά το χρώμα τους γίνεται βαθύ κόκκινο. Ένας πρωτότυπος τρόπος να δώσουμε χρώμα στον κήπο ή στο μπαλκόνι. 

Heuchera Fall Festival. Ένα μπουκέτο από φθινοπωρινά φύλλα. Σκληρό φυτό που θα προσθέσει χρώμα αν τοποθετηθεί δίπλα σε άλλα πράσινα φυτά. Μεγαλώνει σε πλάτος και όχι σε ύψος. 

Δείτε τα και ζωντανά

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

1 σχόλιο :

  1. Then, based on the worth of any card drawn to the player, the drawing guidelines are applied to determine out} whether or not the banker ought to obtain a 3rd card. The coup is then finished, the end result} is announced, and winning bets are paid out. About 91% of total earnings from Macau casinos in 2014 got 1xbet korea here from punto banco.

    ΑπάντησηΔιαγραφή