Σάββατο, Οκτωβρίου 02, 2021

Ποιο είναι το καλύτερο νερό για να ποτίζουμε τα φυτά μας με ασφάλεια.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό που σας απασχόλει κάθε φορά που αγοράζετε ένα νέο φυτό είναι το πότισμα. Κάθε πότε ποτίζουμε και πόσο νερό πρέπει να δώσουμε για να μη χαλάσει. Μήπως όπως πρέπει και να σας απασχολεί και η ποιότητα του νερού του ποτίσματος; 

Κανένα φυτό στη φύση δεν ξεδιψάει με το νερό της βρύσης. Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στο νερό αυτό και στο νερό της βροχής. Αυτή δεν είναι άλλη από την περιεκτικότητά τους σε άλατα. Το νερό της βροχής είναι καθαρό από άλατα ενώ της βρύσης όχι. Υπάρχουν δε σημαντικές διαφορές στη συγκέντρωση των αλάτων στο νερό βρύσης ανάλογα με το τοπικό δίκτυο ύδρευσης. 

Τα φυτά μας δεν αγαπούν τα άλατα στο νερό του ποτίσματος γιατί απλά σε βάθος χρόνου καταστρέφει το ριζικό τους σύστημα. Ταυτόχρονα δημιουργεί προβλήματα στην ορθή λειτουργία της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών από τις ρίζες. 

Ποτίζουμε λοιπόν τα φυτά μας με όσο το δυνατό πιο μαλακό νερό. Τα τελευταία χρόνια έχω υιοθετήσει τη χρήση του καθαρού απιονισμένου νερού στο οποίο πάντα προσθέτω μικρές δόσεις τροφής καθώς το νερό αυτό είναι κενό θρεπτικών συστατικών – κυρίως μέταλλα και ιχνοστοιχεία - που περιέχει το νερό της βρύσης. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλες τις λεπτομέρειες για τη χρήση του.

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου