Παρασκευή, Μαΐου 14, 2021

Πως ποτίζουμε τα φυτά μας.

Περνούσα τις προάλλες από τη λαϊκή της γειτονιάς μου και σταμάτησα λίγο να χαζέψω τα λουλούδια. Όχι  πως βρήκα τίποτα το ιδιαίτερο, άκουγα όμως τις ερωτήσεις των γυναικών προς τους εμπόρους “Κάθε πότε θέλει πότισμα;”. Μήπως να κάναμε μια διαφορετική ερώτηση. “Με τι να το ποτίσω;”. Αλήθεια εσείς με τι ποτίζετε τα φυτά σας; Πριν σας απασχολήσει το πόσο νερό χρειάζονται θα πρέπει να αναρωτηθείτε για το αν χρησιμοποιείτε το σωστό εργαλείο.

Ξεκινάμε από τα απαγορευμένα.  Καταργήστε το πότισμα με το λάστιχο ελεύθερης ροής νερού. Σπαταλάτε το νερό και υπερποτίζετε τα φυτά σας χωρίς αμφιβολία. Τοποθετήστε υποχρεωτικά στην άκρη του ένα εξάρτημα που σας δίνει τη δυνατότητα να ποτίζετε με ντους. Ο ιδανικός τρόπος ποτίσματος. Το νερό πάει σε όλη την επιφάνεια του χώματος με τρόπο παρόμοιο αυτού της ποτιστικής βροχής. 

Για μικρότερα φυτά σε γλάστρες χρησιμοποιείστε το κλασικό ποτιστήρι και όχι παλιά μπουκάλια νερού γιατί το νερό πέφτει με δύναμη και δύσκολα ελέγχεται. Μην αγοράζετε ποτιστήρια μεγάλης χωρητικότητας σε νερό. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιβαρύνετε τη μέση και τα χέρια σας. Οποιοδήποτε ποτιστήρι των δυο λίτρων θα κάνει τι δουλεία του. 

Τέλος για τα πολύ πολύ μικρά φυτά σας ή φυτά που απαιτούν ελάχιστες ποσότητες νερού χρησιμοποιείστε μια σύριγγα των 100ml. Εξαιρετικό εργαλείο για να μην ξεχυλίζουν τα γλαστράκια σας νερό και να μην υπερποτίζονται. Να θυμάστε….. ποτίζουμε αργά αργά τα φυτά μας και μόλις δούμε ότι το νερό αρχίζει να τρέχει από κάτω σταματάμε. Τόσο απλό.

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου