Παρασκευή, Μαΐου 28, 2021

Εσείς Ζέρμπερες βάλατε στο μπαλκόνι σας;

Οι Ζέρμπερες είναι από τα πιο εντυπωσιακά φυτά που μας χαρίζουν πλούσια ανθοφορία άνοιξη, καλοκαίρι και φθινόπωρο. Παρότι μας έρχονται από τη Νότια Αφρική να θυμάστε ότι ζορίζονται με τη ζέστη για αυτό φροντίστε να τις τοποθετήσετε σε ανατολικό προσανατολισμό για να πάρουν ήλιο και να σας ανταμείψουν με πλούσια ανθοφορία. 

Η Ζέρμπερα  μπορεί να φυτευτεί σε κοντή γλάστρα και παρτέρι καθώς το ριζικό της σύστημα δεν αναπτύσσεται σε βάθος. Προσωπικά προτιμώ φυτά που δεν αντέχουν έξω όλο το χρόνο να τα διατηρούμε σε γλάστρες. Το χειμώνα μπορείτε να τη διατηρήσετε μέσα στο σπίτι ως φυτό εσωτερικού χώρου. Εναλλακτικά θα πρέπει να τις αντικαθιστάτε με νέες την άνοιξη καθώς δεν αντέχουν το κρύο. 

Καθόλη τη διαρκεί της ανθοφορίας της δεν αμελούμε τη συστηματική λίπανση. Οι απαιτήσεις της σε νερό σχετίζονται πάντα με το μέγεθος της γλάστρας σας και τις θερμοκρασίες. Όσο μικρότερη η γλάστρα σας τόσο πιο γρήγορα στεγνώνει το φυτό και όσο περισσότερη η ζέστη τόσο πιο συχνά ποτίζουμε. Το ζητούμενο είναι να διατηρούμε το χώμα της ελαφρώς υγρό. Όσο για τις χρωματικές επιλογές, άπειρες. Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι προτιμώ τα φωτεινά χρώματα κόκκινο και πορτοκαλί. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου