Κυριακή, Μαΐου 30, 2021

Eνα φυτοκόσμημα με το όνομα Στρομάνθια triostar.

Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές τα ανθοφόρα φυτά με κουράζουν αλλά και με απογοητεύουν. Οι πλούσιες εντυπωσιακές ανθοφορίες είναι μια υπόθεση που απαιτεί πολύ κόπο και γνώση. Εκτός αν είστε από αυτές που τα αγοράζουν και μόλις απανθίσουν τα αντικαθιστούν με νέα. Μια πρακτική που θα σας πρότεινα να λάβετε σοβαρά υπόψη σας.

Τελευταία αναζητώ φυτά που το χρώμα ή το σχήμα των φύλλων τους να αποτελεί το βασικό σημείο έλξης. Η Στρομάνθια triostar είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά φυτά αυτής της κατηγορίας. Το χρώμα των φύλλων της πολύ εντυπωσιακό. Το λευκό, το πράσινο και το ροζ μωβ μπλέκονται μεταξύ τους κάνοντας περιτή την ανάγκη για λουλούδια.

Ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα με υψηλά επίπεδα υγρασία. Αν τη βάλετε στη συλλογή σας μην την αφήνετε να στεγνώνει εντελώς και μην παραλείπετε το ψεκασμό των φύλλων της καθώς δεν αρέσκεται στην ξηρασία. Στο φυσικό της περιβάλλον μεγαλώνει πάνω σε δέντρα άρα δεν αγαπά την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να αναπτυχθεί και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συνήθως αυτό επηρεάζει την ένταση των χρωμάτων των φύλλων της.  

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου