Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2021

Τρία Λουλούδια που θα δώσουν χρώμα στο χειμωνιάτικο τοπίo


Ο χειμώνας είναι η εποχή που συνήθως το μπαλκόνι, ο κήπος ή η αυλή μας είναι σχεδόν παραμελημένα. Έχοντας συντροφιά το αναμμένο τζάκι αφήνουμε τo έξω για την άνοιξη. Υπάρχουν όμως πολλά ανθοφόρα που μπορούν θα δώσουν χρώμα στο χειμωνιάτικο τοπίο.

Βάλτε τα Κυκλάμινα στη λίστα σας. Ανάλογα με το μέγεθος που θα επιλέξετε μπορούν να σταθούν είτε μόνα τους στο χώρο, είτε να καλύψουν το κενό που υπάρχει γύρω από τον κορμό μεγαλύτερων φυτών. Αγαπημένο χρώμα το κόκκινο. Κάνει εξαιρετική αντίθεση με το πράσινο και το λευκό που κυριαρχούν μέσα στο χειμώνα. 

Τώρα αν έχετε βαρεθεί τα κυκλάμινα σας έχω καλύτερη επιλογή. Την Πρίμουλα. Ένα φυτό που συμβολίζει τον έρωτα και τη νεότητα. Απλή στην φροντίδα της (δείτε εδώ σχετικό βίντεο) δεν θα σας παιδέψει καθόλου από τώρα και μέχρι τις πρώτες ζέστες που διαρκεί η ανθοφορία της. Της αρέσει η υγρασία και απαιτεί φως και τροφή για ανθοφόρα φυτά σε κάθε πότισμα για παρατεταμένη ανθοφορία. Αν δεν είναι απαγορευτικό για το budget σας, αγοράστε πολλές σε διάφορα χρώματα και φτιάξτε ωραίες συνθέσεις. 

Τέλος αν θέλετε μια απόλυτα οικονομική επιλογή η πρόταση μου ακούει στο όνομα Sedum palmeri και κατάγεται από το Μεχικό.  Μπορεί το όνομά του να μην σας λέει τίποτα όμως σίγουρα κάπου θα το έχει πάρει στο μάτι σας. Πρόκειται για ένα από τα πιο ανθεκτικά παχύφυτα. Αντέχει μια χαρά τόσο στον παγετό όσο και στον καύσωνα.  Δεν χρειάζεται να μπείτε στα έξοδα να το αγοράσετε. Σίγουρα κάποια φίλη ή φίλος θα το έχει στο σπίτι του και μπορεί να σας δώσει ένα μικρό μέρος του την ερχόμενη άνοιξη για να το φυτέψετε. Αυτή την εποχή είναι γεμάτο κίτρινα άνθη ενώ τα φύλλα του ανάλογα με το πόσο κρύο κάνει παίρνουν ένα έντονα κόκκινο χρώμα. 


Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου