Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2020

Τέσσερα ύποπτα σημάδια στις ορχιδέες μας που εκπέμπουν SOS


Μπορεί οι ορχιδέες μας να μην έχουν στόμα να μιλήσουν όμως διαθέτουν τη δική τους γλώσσα σώματος. Μάθετε να τις παρατηρείτε από την κορυφή ως τα νύχια πριν είναι αργά.
  1. Παρατηρείστε άνθη και φύλλα για εμφανή παρουσία εντόμων. Αν τα εντοπίσετε νωρίς μπορείτε να τα αφαιρέσετε ακόμη και με το χέρι σας. Αν η εντομολογική προσβολή πάρει μεγάλη έκταση τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα.
  2. Φύλλα που κιτρινίζουν από μέσα προς τα έξω είναι σημάδι σήψης. Σταματήστε άμεσα το πότισμα.
  3. Πλαδαρά και ρυτιδιασμένα φύλλα σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα. Το φυτό σας διψάει είτε γιατί ξεχάσατε να το ποτίσετε είτε γιατί δεν έχει αρκετές ρίζες. 
  4. Μαύρες ή καφέ ρίζες μαρτυρούν ότι οι ρίζες της έχουν σαπίσει. 
Αν τώρα όλα αυτά σας φαίνονται αόριστα και περιγραφικά δείτε το βίντεο που ακολουθεί. 


Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

4 σχόλια :

  1. καλημέρα σας,

    παρατήρησα ότι στην ορχιδέα μου, από το υπόστρωμα (πεύκο) εμφανίστηκαν έντομα. πως να το αντιμετωπίσω? χρειάζεται αλλαγή υποστρώματος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, εξαρτάται από το έντομα. Αν είναι λόγω υπερβολικής υγρασίας θα πρεπει να περιορίσετε το ποτισμα μέχρι να φυγουν, αν είναι κάτι άλλο ναι θέλει αλλαγή.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα, πάνω στα κάποια φύλλα της ορχιδέας μου υπάρχει σε μια μεγάλη κοιλίδα οι οποία είναι άσπρη στο κέντρο και γύρω γύρω καφέ (σαν να έχει ξεραθεί ένα τμήμα του φύλλου) ενώ το υπόλοιπο φυτό και οι ρίζες του φαίνονται υγιείς. Τι μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή