Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2020

Πως επιλέγουμε φυτά εσωτερικού χώρου.


Η ορθή επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου είναι από μόνη της επιστήμη ολόκληρη. Αντισταθείτε στη φυσική ομορφιά των φυτών πριν προχωρήσετε στις αγορές σας έχοντας στο μυαλό σας τα ακόλουθα:

  • Το μικροκλίμα του χώρου σας. Φως και θερμοκρασίες 365 ημέρες το χρόνο. Ότι πιο σημαντικό για τη βιωσιμότητα τους. 
  • Αισθητική. Ναι σωστά διαβάσατε. Όταν επιλέγουμε φυτά θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας το αισθητικό κομμάτι του χώρου που θέλουμε να καλύψουν. Θέλουμε φυτά που αναπτύσσονται σε ύψος; φουντωτά; μικρά σε μέγεθος; 
  • Υγεία. Ψάξτε πολύ προσεκτικά οποιοδήποτε φυτό πριν το αγοράσετε. Αποφύγετε φυτά με εμφανή παρουσία εντόμων. Τέλος η κατάσταση των φύλλων είναι η πιο σοβαρή ένδειξη υγείας των φυτών. Θέλουμε φυτά με ζωηρά πράσινα και σκληρά φύλλα. 
  • Ποιότητα του υποστρώματος. Παρατηρήστε το χώμα στη γλάστρα. Υπερβολικά επίπεδα υγρασίας ακόμη και σε φρεσκοποτισμένα φυτά είναι κακό σημάδι. Μπορεί ήδη να έχουν σαπίσει οι ρίζες ή ο κορμός. Δυστυχώς η σήψη είναι μια κατάσταση χωρίς επιστροφή. 


Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου