Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2020

Τσόφλια αυγών, μπανανόφλουδες, πατατόφλουδες και άλλα “βιολογικά αυτοσχέδια” λιπάσματα για τα φυτά μας. Αλήθειες και Ψέματα.


Πολλές φορές αναγνώστες με ρωτούν για τη χρήση των αυτοσχέδιων βιολογικών λιπασμάτων για τα φυτά μας. Τα τσόφλια αυγών, οι μπανανόφλουδες και οι πατατόφλουδες είναι τα πιο γνωστά υπολείμματα τροφίμων που περιέχουν θρεπτικά συστατικά χρήσιμα για τα φυτά μας. Αν όμως σπεύσετε, ορμώμενες από οικολογική, συνείδηση, να γεμίσετε τις γλάστρες σας τσόφλια και φλούδια το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γεμίσετε με μύγες. 

Τα υλικά αυτά, αν και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά δεν είναι έτοιμα προς χρήση για έναν απλό λόγο. Η αποσύνθεση τους είναι μια αργή και πολύπλοκη διαδικασία. Αν έχετε λοιπόν πραγματικά οικολογική συνείδηση θα σας πρότεινα να μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε το δικό σας κομποστ. Διαφορετικά, αν είστε fan της βιολογικής καλλιέργειας, θα πρέπει να αρκεστείτε σε έτοιμα οργανικά λιπάσματα.

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου