Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2020

Rhipsalis. Ένας πανεύκολος κάκτος χωρίς αγκάθια.



Η αλήθεια είναι ότι δεν γνώριζα την ύπαρξη της. Την αγόρασα από γνωστή αλυσίδα supermarket  το φθινόπωρο που μας πέρασε. Πήγα για ορχιδέες αλλά έφυγα με τη Rhipsalis cashero παραμάσχαλα. Τέσσερα ευρώ μόνο για ένα φυτό μεσαίου μεγέθους μέσα σε υπέροχο διακοσμητικό δοχείο. Τι και αν χαλάσει το φυτό σκέφτηκα, θα μου μείνει το κασπώ. 

Οκτώ μήνες μετά δηλώνω ερωτευμένη με το νέο μου κάκτο, γιατί περί αυτού πρόκειται. Η Rhipsalis είναι τροπικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των κάκτων με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχει αγκάθια. Ελάχιστες απαιτήσεις σε φροντίδα με μεγάλη καλλωπιστική αξία. Μέσα σε λίγους μήνες μεταμορφώθηκε σ' έναν φουντωτό πράσινο θάμνο που χαρακτηρίζεται από πανέμορφους κυλινδρικούς κρεμαστούς βλαστούς. 


Μέτριες απαιτήσεις σε φως και νερό. Ιδανική για το σπίτι και το γραφείο. Παρά την τροπική της καταγωγή τα πήγε πολύ καλά το χειμώνα σε χώρο με χαμηλές θερμοκρασίες - γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου. Αν τη βάλετε στη συλλογή σας θα μείνει στην αρχική της γλάστρα για ένα χρόνο περίπου και την ερχόμενη άνοιξη μπορείτε να τη μεταφυτεύσετε σε πήλινη επιλέγοντας χώμα για κάκτους. Ως τροπικό επίφυτο απαιτεί εξαιρετικό αερισμό του ριζικού της συστήματος και συνθήκες πολύ καλής αποστράγγισης. Στην αγορά εκτός από την “cashero” θα βρείτε πολλές και διαφορετικές ποικιλίες που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη δομή των βλαστών. 


Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου