Κυριακή, Μαΐου 24, 2020

Μαστιχάκι το κρεμαστό Γεράνι.


Το Μαστιχάκι γνωστό και ως Βαμβακούλα μπορεί να ανήκει στην ίδια οικογένεια με το Γεράνι όμως έχει διαφορετικές ιδιότητες που το κάνουν πιο ελκυστικό ως επιλογή για να στολίσει το μπαλκόνι μας. Έχει κρεμοκλαδή ανάπτυξη, ιδανικό δηλαδή για κρεμαστούς κήπους. Σε αντίθεση με το Γεράνι μπορεί να ανθοφορήσει και σε ημισκιερές θέσεις. Τέλος συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του είναι πολύ πιο ανθεκτικό στις ασθένειες. 


Η φροντίδα του σχετικά εύκολη. Μπόλικο νερό τους καλοκαιρινούς μήνες και μέτριο πότισμα άνοιξη και φθινόπωρο. Όπως όλα τα ανθοφόρα φυτά απαιτεί λίπανση κατά την περίοδο της ανθοφορίας σε συνδυασμό με το σωστό πότισμα και φως. Μην παραλείπετε το κλάδεμα και το καθάρισμα, από τα ξερά φύλλα και άνθη, ειδικά στις αρχές της άνοιξης αλλά και μετά το πέρας της ανθοφορίας. Θα το βοηθήσετε να φουντώσει και να δώσει περισσότερα λουλούδια. Όταν το φυτό είναι νεαρό περιορίστε το μήκος των κλαδιών για να αναπτυχθεί. Οι χρωματικές ποικιλίες αμέτρητες, ικανές να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου