Σάββατο, Μαΐου 16, 2020

Αρμπαρόριζα. Το φυτό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα μπαλκόνιΠοιος δεν θέλει ένα εύκολο, εξαιρετικά αρωματικό φυτό με χαριτωμένα άνθη. Νομίζω ότι τα τρία αυτά χαρακτηριστικά περιγράφουν τέλεια τις ιδιότητες της Αρμπαρόριζας. Αν παρατηρήσετε τα φύλλα της θα καταλάβετε ότι ανήκει στην ίδια οικογένεια με το πελαργόνι ή το γεράνι. Με τη διαφορά όμως ότι είναι εξαιρετικά αρωματικά. Όσο τα τρίβετε με τα δάκτυλά σας τόσο πιο έντονα μυρίζουν. Τα άνθη της μικρά και χαριτωμένα σε αποχρώσεις του μωβ και του ροζ. 


Η Αρμπαρόριζα είναι φυτό με έρπουσα μορφή κατάλληλο για εδαφοκάλυψη, παρτέρια και ζαρντινιέρες.  Αγαπά τις ηλιόλουστες θέσεις αλλά μπορεί να ευδοκιμήσει και σε ημισκιερές. Απλά δεν θα σας δώσει τόσο πλούσια ανθοφορία. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις ούτε σε νερό ούτε σε λίπανση. Αρκετά ανθεκτική και στις ασθένειες. Θα σας πρότεινα να την κλαδεύετε στις αρχές της άνοιξης για να δώσετε σχήμα στο φυτό σας και να το καθαρίσετε από τα ξερά κλαδιά. Ένα δεύτερο κλάδεμα προς το τέλος του καλοκαιριού επιβάλεται για να ελέγξετε το μέγεθος της αλλά και να τη βοηθήσετε να δυναμώσει. Μην τη φοβάστε, μεγαλώνει σαν τρελή. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου