Σάββατο, Νοεμβρίου 16, 2019

Ορχιδέες. Οδηγός Φθινοπωρινής ΦροντίδαςΚαθώς μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο φθινόπωρο και η φύση αλλάζει, έτσι αλλάζει και η φροντίδα των φυτών μας. Οι ορχιδέες ως ξεχωριστή οικογένεια, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα τώρα το φθινόπωρο καθώς αυτή η εποχή σηματοδοτεί την έναρξη της ανθοφορίας. 

Αν έχετε μια ορχιδέα Φαλαίνοψις στη φυτοσυλλογής σας αυτή είναι η εποχή που πρέπει να της δώσετε πολύ φως, ακόμη και απευθείας έκθεση στον ήλιο κάποιες ώρες της ημέρας. Από δω και πέρα περιορίζουμε το πότισμα και προσπαθούμε να ποτίζουμε, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, το πρωί. Μπορεί στις ορχιδέες να αρέσει η ατμοσφαιρική υγρασία, δεν τους αρέσει όμως το νερό που μπορεί να πέσει ανάμεσα στα φύλλα τους. Στη λογική αυτή δεν  τις ψεκάζουμε καθόλου. 


Εκτός από το ψέκασμα απαγορεύονται και οι μεταφυτεύσεις. Αν το φυτό μεταφυτευτεί σε μια εποχή που δεν μεγαλώνει ρίζες οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές και για το ριζικό του σύστημα αλλά και για την επικείμενη ανθοφορία. Τέλος αν η ορχιδέας σας είναι ώριμη για ανθοφορία δεν παραλείπετε τη λίπανση με ειδικό λίπασμα για ορχιδέες μέχρι να δείτε τους πολυπόθητους νέους ανθοφόρους. Δεν λιπαίνουμε φυτά που μόλις έχουν απανθίσει. Αφήνουμε το φυτό να ξεκουραστεί για ένα δίμηνο και μετά ξεκινάμε να δίνουμε τροφή για όσο διάστημα αναπτύσσει φύλλα, ρίζες ή εγκυμονεί νέους ανθοφόρους, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες χρήσης του λιπάσματος. 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

2 σχόλια :

  1. Καλημέρα Αναστασία,είναι η Πόπη και είμαι srarter στις ορχιδέες, ευχαριστούμε για τα διδακτικά σου βίντεο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και καλή εβδομάδα κ.Αναστασια, λίπασμα βάζουμε σε κάθε πότισμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή