Σάββατο, Μαΐου 25, 2019

Πέντε λάθη που θα οδηγήσουν τα φυτά σας στην καταστροφή.


Ένα όμορφο μπαλκόνι ή βεράντα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Ιδού τα πέντε βασικά λάθη που κάνουμε όταν αγοράζουμε νέα φυτά για να ομορφύνουμε το χώρο μας.
  1. Δεν ελέγχουμε ποτέ αν το φυτό που αγοράσαμε είναι κατάλληλο για το μικροκλίμα του χώρου μας. Δηλαδή προσανατολισμός, ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες - ελάχιστες και μέγιστες - σε συνδυασμό με τον αέρα όλες τις εποχές του χρόνου. 
  2. Δεν μεταφυτεύουμε άμεσα ανθισμένα νεαρά φυτά. Αν αυτό είναι απολύτως αναγκαίο επιλέγουμε γλάστρα ελάχιστα μεγαλύτερη από την αρχική. Λίπανση και μεταφύτευση σε νέες αγορές, ο συνδυασμός που σκοτώνει.
  3. Δεν τοποθετούμε τα καινούρια μας φυτά σε θέση με άμεσο ηλιακό φως. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα προέρχονται από φυτώρια προστατευμένα από τον καυτό ήλιο. Οι εξαιρέσεις στον κανόνα αυτό είναι ελάχιστες π.χ. τριανταφυλλιές, μπουκαμβίλιες, ιβίσκοι και γεράνια. 
  4. Αποφεύγουμε να αγοράζουμε μικρά σε ηλικία φυτά. Οι πιθανότητες να επιβιώσουν είτε στον καύσωνα το καλοκαίρι είτε στην παγωνιά το χειμώνα είναι ελάχιστες.
  5. Ποτίζουμε αφού ελέγξουμε την υγρασία των φυτών μας και φροντίζουμε αυτά να στραγγίζουν σωστά. Ιδανικά οι γλάστρες μας πρέπει να είναι πάνω σε βάσεις και το πιατάκι από κάτω χωρίς ο πάτος της γλάστρας να έρχεται σε επαφή με το πιάτο. Πήλινο πιάτο και όχι πλαστικό ιδανική επιλογή.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου