Κυριακή, Μαΐου 12, 2019

Η γιορτή της μητέρας πέρασε, όμως η νέα σας ορχιδέα ήρθε για να μείνει.

Πάντα μετά τη γιορτή της Μητέρας ή τη γιορτή των ερωτευμένων, αφιερώνω ένα άρθρο στη φροντίδα της ορχιδέας. Αν λοιπόν την περασμένη Κυριακή έφτασε μια στο σπίτι και δεν είστε εξοικειωμένες με τη φροντίδας της ή έχετε καταστρέψει μερικές στο παρελθόν και φοβάστε ότι αυτή θα είναι η επόμενη, νομίζω ότι το σημερινό μου άρθρο θα σας βοηθήσει. 



Τοποθετήστε τη νέα σας ορχιδέα σε ένα φωτεινό σημείο μέσα στο σπίτι αποφεύγοντας την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Ο λόγος, τα φυτά αυτά μέχρι χθες ζούσαν σε φυτώριο και δεν ξέρουν τι θα πει άμεσο ηλιακό φως. Αν λοιπόν αρχίσει να τη χτυπάει ξαφνικά ο ήλιος η ανθοφορία θα κρατήσει ελάχιστα.

Αν τις επόμενες δέκα μέρες δείτε άνθη ή μπουμπούκια να μαραίνονται δυο πράγματα συμβαίνουν ή το φυτό δεν ήταν και πολύ φρέσκο ή εκφράζει τη δυσαρέσκεια του στο νέο του περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι και το κυριότερο δεν χρειάζεται να την ποτίσετε. 


Και φτάσαμε στο επίμαχο σημείο. Πώς θα ξέρετε ότι το φυτό σας διψάει.  Νομίζω ότι δεν υπάρχει πιο εύκολο φυτό σε ότι αφορά αυτό το θέμα. Βγάλτε τη από το διακοσμητικό κάμπο και δείτε τι χρώμα έχουν οι ρίζες. Αν έχουν σταχτοπράσινο χρώμα ήρθε η ώρα να  ποτίσετε το φυτό σας. Για το πως θα γίνει αυτό δείτε το βίντεο που ακολουθεί. 


Πέρα από το πότισμα και μέχρι να απανθίσει η ορχιδέας δεν σας απασχολήσει περαιτέρω. Αλλά μέχρι τότε θα τα ξαναπούμε σίγουρα σε επόμενο άρθρο.
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου