Σάββατο, Μαΐου 11, 2019

Ροζ Ορτανσία. Ένα υπέροχο λουλούδι για τις μανούλες που γιορτάζουν



Πάντα κάτι τέτοιες μέρες σαν τη σημερινή τις θεωρώ μια καλή δικαιολογία για να μπει ένα ακόμη φυτό στο σπίτι. 'Ενα ανθοφόρο ανεβάζει τη διάθεση. Για τη σημερινή λοιπόν γιορτή της Μητέρας σας προτείνω να προσφέρετε μια ροζ ορτανσία μαζί μ' ένα μικρό σημείωμα για το πως θα τη φροντίσει αν δεν γνωρίζει. 



Η ορτανσία είναι φυτό που αγαπά τις ημισκιερές θέσεις και όχι την απευθείας έκθεση στον ήλιο, ειδικά όταν είναι ανθισμένη. Την περίοδο αυτή λατρεύει το νερό για αυτό μην την αφήνετε να διψάει. Ο κανόνας είναι λίγο νερό και συχνά. Αν χρειαστεί μετά το πέρας της ανθοφορίας να τη βάλετε σε μεγαλύτερη γλάστρα για να μεγαλώσει μην παραλείψετε να βάλετε χώμα για οξύφυλλα. Η ορτανσία κλαδεύεται στα τέλη του χειμώνα, εκεί γύρω στα μέσα του Φλεβάρη. Αν δεν την κλαδέψετε σωστά, άνθη μην περιμένετε. Όταν το φυτό αρχίσει να ξυπνάει μην παραλείψετε τη λίπανση. 


Τέλος αν θέλετε η ροζ ορτανσία να μεταμορφωθεί σε μπλε νεράιδα την επόμενη χρονιά δεν έχετε παρά να αυξήσετε την οξύτητα του χώματος προσθέτοντας είτε θειάφι είτε σίδερο. Στην αγορά θα βρείτε ειδικά προϊόντα για τη δουλειά αυτή, διαφορετικά βάλτε στο χώμα της σκουριασμένα καρφιά. 


Για να σας βοηθήσω να διαλέξετε ένα όμορφο φυτό δείτε το βίντο που ακολουθεί.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου