Σάββατο, Απριλίου 13, 2019

Τριανταφυλλιές και τα μυστικά της φροντίδας τους.


Η τριανταφυλλιά είναι από τα πιο αγαπημένα ανθοφόρα φυτά. Για να μας χαρίσει όμως πλούσια ανθοφορία απαιτεί κόπο και φροντίδα με απόλυτη συνέπεια. Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η σχέση σας μαζί της ξεκινάει από τη σωστή επιλογή του φυτού. Θα πρέπει όχι μόνο να επιλέξετε ένα υγιέστατο φυτό καθαρό από ασθένειες και έντομα αλλά και μια ποικιλία κατάλληλη για το χώρο σας. Αν σκοπεύετε να βάλετε τριανταφυλλιές σε γλάστρα προτιμήστε νάνες ή τριανταφυλλιές εδαφοκάλυψης.


Η τριανταφυλλιά απαιτεί εξαιρετικής ποιότητας χώμα με άριστη αποστράγγιση. Αυτό θα το πετύχετε αναμιγνύοντας χώμα, τύρφη με χαλίκι ή ελαφρόπετρα. Μην παραλείψετε το χαλίκι και στον πάτο της γλάστρα σας για άριστη αποστράγγιση. Επιλέξτε πήλινη γλάστρα με βάθος γιατί οι ρίζες της θέλουν χώρο για να αναπτυχθούν. 


Άμεση έκθεση στον ήλιο, βαθύ κλάδεμα στα μέσα του χειμώνα, τακτική λίπανση αλλά και συχνό πότισμα, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού αποτελούν το τετράπτυχο για πλούσια ανθοφορία. Η τριανταφυλλιά είναι από τα πιο ευπαθή φυτά σε μυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές. Το θειάφι και ο θερινός πολτός οι απαραίτητοι σύμμαχοί σας στη μάχη ενάντια στους εχθρούς της. Καθώς τα χρόνια θα περνούν οι τριανταφυλλιές σας θα δυναμώνουν όλο και περισσότερο ενώ εσείς θα απολαμβάνετε ανθοφορία σχεδόν όλο το χρόνο. 


Last but not least. Αν θέλετε να βάλετε τριανταφυλλιές στη συλλογή σας σε γλάστρα μην κάνετε αγορές τώρα. Μόλις περάσουν οι ζέστες θεωρώ ότι είναι η καταλληλότερη εποχή. Μην σπεύσετε να κάνετε άμεση μεταφύτευση. Αφήστε τη στη γλάστρα της και αναβάλετε τη διαδικασία για λίγο πριν τον ερχομό της επόμενης άνοιξης. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου