Σάββατο, Απριλίου 06, 2019

Cymbidium. H ορχιδέα που δεν πρέπει να λείπει από κανένα Ελληνικό σπίτι.Μπορεί η κοινή ορχιδέα Φαλαίνοψις να είναι από τα πιο αγαπημένα ανθοφόρα φυτά, όμως θεωρώ ότι υπάρχει ένα γένος ορχιδέας τόσο ιδιαίτερο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα Ελληνικό σπίτι. Πρόκειται για τη Cymbidium ή το Κυμβίδιο στη γλώσσα μας, ορχιδέα εξαιρετικής ομορφιάς. Αν δεν υπάρχει ήδη στη συλλογή σας μπορώ πολύ εύκολα να σας πείσω ότι πρέπει να την αναζητήσετε: 


  • Οι ορχιδέες αυτές είναι πανέμορφες και κάθε ανθοφόρος μπορεί να φτάσει και τα δεκαπέντε με είκοσι τεράστια άνθη. Αρκετές ποικιλίες μάλιστα είναι  εξαιρετικά αρωματικές.
  • Επειδή αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιβεβλημένες για την επικείμενη ανθοφορία τους, μπορούν να κοσμούν τους κήπους ή τα μπαλκόνια μας έξω όλο το χρόνο. Απαιτούν αρκετό φως χωρίς απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Η φροντίδα τους είναι απλή, όπως των κοινών ανθοφόρων φυτών και το μόνο που απαιτούν από εμάς είναι η τακτική και σωστή λίπανση. Λίπασμα ανάπτυξης το καλοκαίρι, λίπασμα ανθοφορίας από το φθινόπωρο και μετά.


Με την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση  το φυτό αυτό μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Η ανθοφορία του συμπίπτει με το διάβα του χειμώνα και  διαρκεί σχεδόν όλη την άνοιξη. Αν το αποφασίσετε τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή του χρόνου για να γίνει μέρος της λουλουδοσυλλογής σας. Επιλέξτε ένα μεγάλο σε μέγεθος φυτό καθώς το μυστικό της ανθοφορίας της έγκειται στο μέγεθος των βολβών της. Τέλος ΜΗΝ τη μεταφυτεύσετε για τουλάχιστον 2 έως 3 χρόνια. Μέχρι τότε σίγουρα θα τα ξαναπούμε. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου