Πέμπτη, Δεκεμβρίου 28, 2017

Αμαρυλλίς, η πρωταγωνίστρια της πρωτοχρονιάτικης διακόσμησης.



Η Αμαρυλλίς είναι ένας από τους ομορφότερους βολβούς χειμερινής άνθησης και βασικός πρωταγωνιστής της εσωτερικής διακόσμησης τις ημέρες των γιορτών. Διατίθεται στα ανθοπωλεία και φυτώρια είτε κομμένη, είτε σε βολβούς, μόνη της ή σε συνθέσεις. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να στολίσουμε το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μας αλλά και για να την προσφέρουμε στον οικοδεσπότη του αποψινού ρεβεγιόν σε όποια μορφή και αν επιλέξουμε. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η επιλογή του βολβού μέσα σε διάφανο βάζο. Η συχνή αλλαγή του νερού στα κομμένα λουλούδια θεωρώ ότι είναι πάντα ένας μπελάς.


Ως βολβός δεν θα μας ταλαιπωρήσει καθόλου στη φροντίδα της. Αν ο χώρος σας δεν έχει υπερβολική ζέστη ή ξηρασία, οι βολβοί αυτή την εποχή χρειάζονται ελάχιστο νερό. Αρέσκονται στην υγρασία, όμως δεν θέλουμε το χώμα τους να είναι μούσκεμα. Αν το φυτό σας είναι μέσα σε διάφανο βάζο χωρίς αποστράγγιση, προσέχουμε το νερό να μην ακουμπά τον βολβό. Όταν το φυτό μας απανθίσει κόβουμε τον ανθοφόρο αφού ξεραθεί, σε περίπτωση που θέλουμε να το φυλάξουμε για την επόμενη χρονιά.


Το κόστος της Αμαρυλλίς είναι γύρω στα πέντε ευρώ για κάθε κομμένο λουλούδι, ενώ σε γλάστρα ή βάζο η τιμή ξεκινάει από τα οκτώ ευρώ. Μια οικονομική επιλογή είναι οι σκέτοι βολβοί οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν σε δοχεία της αρεσκείας σας. Δεν θα σας ζαλίσω όμως με περισσότερες πληροφορίες. Οι εικόνες για την αισθητική της αξία μιλάνε μόνες τους.









Καλή Χρονιά!!!

Κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Advertisement

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου