Σάββατο, Σεπτεμβρίου 04, 2021

Eνα φυτοκόσμημα με το όνομα Maranta.

Τελευταία αναζητώ φυτά που το χρώμα ή το σχήμα των φύλλων τους να αποτελεί το βασικό σημείο έλξης. H Μaranta var. erythroneura είναι ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά φυτά αυτής της κατηγορίας. Κατάγεται από την τροπική Βραζιλία και πήρε το όνομά της από τον Ιταλό Βοτανολόγο Bartolomeo Maranta. Βελούδινα σε υφή και μεγάλα σε μέγεθος φύλλα με χαρακτηριστικά κόκκινα νεύρα συνθέτουν έναν εξαιρετικό πίνακα με διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου και του κόκκινου με απόλυτη γεωμετρική συμμετρία. Το βράδυ, καθώς μειώνεται το φως, τα φύλλα της προσεύχονται αλλάζοντας από οριζόντια σε κάθετη διάταξη. 

Ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα με υψηλά επίπεδα υγρασίας χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο. Ιδανική επιλογή λοιπόν για ένα φωτεινό μπάνιο. Η ένταση του φωτός επηρεάζει την ένταση των χρωμάτων των φύλλων της. Αρέσκεται σε ελαφρύ υπόστρωμα μέτριας υγρασίας. Αν τη βάλετε στη συλλογή σας, μην την ποτίζετε υπερβολικά αλλά και μην την αφήνετε να στεγνώνει εντελώς. Σε περιόδους ξηρασίας, μην παραλείπετε τον ψεκασμό των φύλλων της με νερό καθαρό από άλατα.  Λιπαίνουμε για όσο χρονικό διάστημα το φυτό μας αναπτύσσεται. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να τη βάλετε στη συλλογή και είμαι σίγουρη ότι θα την ερωτευτείτε. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου