Πέμπτη, Δεκεμβρίου 24, 2020

Πέντε εντυπωσιακά φυτά για να στολίσουμε το σπίτι τις γιορτές.

Ελπίζω και φέτος στις γιορτές εκτός από μπάλες, φωτάκια και στολίδια να έχετε διάθεση και για φυταγορές καθώς έχω σας προτείνω πέντε υπέροχα φυτά για να διαλέξετε. Κοινό χαρακτηριστικό τους το κόκκινο χρώμα που ταιριάζει απόλυτα στη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Αυτή την εποχή δεν νομίζω ότι υπάρχει σπίτι χωρίς ούτε ένα Αλεξανδρινό. Ένα φυτό που συνδέεται και παραδοσιακά με την ημέρα των Χριστουγέννων. Πρόκειται για μια φτηνή αλλά και πολύ εντυπωσιακή επιλογή για να στολίσουμε το χώρο μας. 

Ο κάκτος των Χριστουγέννων είναι από τα πιο όμορφα επίφυτα που θα φέρει το χρώμα των γιορτών στο χώρο μας. Το χρωματικό δίδυμο κόκκινο και πράσινο θα βρει σίγουρα μια φωτεινή θέση κάπου μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο. Μπορεί μάλιστα να αντικαταστήσει την παρουσία του παραδοσιακού έλατου καθώς ο κάκτος των Χριστουγέννων στολίζεται στις θερμές χώρες της Λατινικής Αμερικής, εκεί που το έλατο δεν αποτελεί επιλογή. 

Η Αμαρυλλίς είναι ένας από τους ομορφότερους βολβούς και βασικός πρωταγωνιστής της εσωτερικής διακόσμησης τις ημέρες των γιορτών. Διατίθεται στα ανθοπωλεία και φυτώρια είτε κομμένη, είτε σε βολβούς, μόνη της ή σε συνθέσεις. 

'Ενα κόκκινο Kυκλάμινο αποτελεί μια διαχρονικά κλασσική επιλογή. Δεν νοείται χειμώνας χωρίς ούτε ένα Κυκλάμινο στο χώρο μας. Αυτό που μου αρέσει σε αυτά τα φυτά είναι η παρατεταμένη και συνεχόμενη ανθοφορία τους, από το φθινόπωρο μέχρι και τις αρχές της άνοιξης. 

Τέλος μια Καλαγχόη. Ένα μικρό και οικονομικό φυτό που θα βρει τη θέση του σε οποιοδήποτε χώρο. Προσοχή μόνο με το πότισμα. Σαπίζει πολύ εύκολα. 

Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου