Κυριακή, Δεκεμβρίου 29, 2019

Αμαρυλλίς. Ο πιο εντυπωσιακός βολβός χειμερινής άνθησης.


Αν βρεθείτε στο δίλημμα της επιλογής φυτού για να διακοσμήσετε το χώρο σας ή να το προσφέρετε τις ημέρες των γιορτών μη διστάσετε να βάλετε την Αμαρυλλίδα πρώτη στη λίστα σας. Φυτό, που η ονομασία του έχει τις ρίζες της στην Ελληνική μυθολογία και τον έρωτα της Αμαρυλλίδας με τον Αλταίονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό για να φτιάξουμε εντυπωσιακές συνθέσεις. Προσωπικά όμως προτιμώ τη επιλογή του βολβού αντί των κομμένων βλαστών. Μπορεί να είναι πιο ακριβή αλλά ένας ανθισμένος βολβός και μεγαλύτερη διάρκεια έχει και κυριαρχεί στο χώρο. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική σας. 


Είτε επιλέξετε τη λευκή είτε την κόκκινη εκδοχή της προτιμήστε ένα αδιάφανο δοχείο για να φιλοξενήσει τη σύνθεσή σας. Οι βολβοί δεν θα σας απασχολήσουν καθόλου σε ότι αφορά τη φροντίδας τους καθώς οι ανάγκες τους σε νερό είναι ελάχιστες αυτή την εποχή. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει λίγη υγρασία σε όποιο υπόστρωμα είναι φυτεμένη η Αμαρυλλίδα σας ώστε να συντηρούνται οι ρίζες της. Όταν μαραθεί το άνθος απλά αφαιρέστε τον ανθοφόρο βλαστό και φροντίστε το φυτό σας σαν ένα οποιοδήποτε φυτό εσωτερικού χώρου με ιδιαίτερες ανάγκες σε φως και βασική λίπανση. Κάποια στιγμή θα μαραθούν και τα φύλλα και το φυτό θα ξεκουραστεί για να ξεκινήσει ο επόμενος κύκλος ανθοφορίας αλλά μέχρι τότε σίγουρα θα τα ξαναπούμε.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου