Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2019

Αλεξανδρινό. Τέσσερις χρωματικές ποκιλίες που θα ξεχωρίσουν.

Γνωρίζετε ότι το αγαπημένο Αλεξανδρινό φυτό των Χριστουγέννων, διατίθεται σε πάνω από 100 διαφορετικές χρωματικές ποικιλίες. Φέτος λοιπόν σας προτείνω να ξεφύγετε από το παραδοσιακό κόκκινο και να δοκιμάσετε να φτιάξετε όμορφες συνθέσεις στο χώρο σας χρησιμοποιώντας μια από τις τέσσερις όχι και τόσο γνωστές ποικιλίες. 


Επιλέξτε το απόλυτο αρχοντικό λευκό σαν χιόνι. Δένει άριστα με το κόκκινο που κυριαρχεί στη γιορτινή διακόσμηση αλλά και με χρωματικές επιλογές όπου κυριαρχεί το ασημί.


Για τις λάτρεις του glitter and glamour υπάρχει η επιλογή της πιτσιλωτής ποικιλίας. Πολλοί καταστηματάρχες προσθέτουν επιπλέον glitter για να δώσουν περισσότερη ένταση στο αποτέλεσμα που δημιουργούν από μόνα τους τα δίχρωμα φύλλα του Αλεξανδρινού. 


Κοριτσίστικο ροζ! Ναι υπάρχει και είναι πανέμορφο. Το είδα πρόσφατα σε κάποιο σπίτι και ξετρελάθηκα. Ταιριάζει υπέροχα όπου κυριαρχεί το λευκό και το ασημί ενώ η ροζ απόχρωση, ανάλογα με την ένταση του χρώματος,  προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας. 


Το καλύτερο, τουλάχιστον για εμένα, το άφησα για το τέλος. Μια και ο καιρός παραμένει αισθητά φθινοπωρινός, τουλάχιστον εδώ στην Αθήνα, προσωπικά επιλέγω το Αλεξανδρινό με τα έντομα πορτοκαλί φύλλα. Υπάρχει πάντα χώρος για γήινα χρώματα όποια και αν είναι η χρωματική διάθεση στο χώρο τώρα ή μετά τις γιορτές. 


Επιλέξτε λοιπόν την ποικιλία που ταιριάζει στη διάθεσή σας και κάντε τη διαφορά προσφέροντας ένα Αλεξανδρινό που δεν είναι κόκκινο. 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου