Κυριακή, Σεπτεμβρίου 15, 2019

Ανακαλύψτε τη γοητεία της μωβ καρδιάς.



Καθώς τα φυτά στο σπίτι έχουν γίνει μόδα τελευταία, υπάρχουν πολλοί και πολλές  που τους αντιστέκονται με τη δικαιολογία "δεν το έχω με τα φυτά και την κηπουρική". Υπερβολές. Οτιδήποτε δεν γνωρίζουμε το φοβόμαστε και το απορρίπτουμε σαν την πονηρή αλεπού στο μύθο του Αισώπου. Από τα πρώτα μου άρθρα σε αυτή τη στήλη ήταν ένα από τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά φυτά η sansevieria cylindrica. Όμως η λίστα είναι ατελείωτη αν θέλετε να δοκιμάσετε. Ξεκινώντας από το εύκολα φυτά θα εκπαιδευτείτε σιγά σιγά στο χόμπι για να πάτε μετά στα θεωρητικά πιο δύσκολα.


Αρχάριοι ή όχι στο χόμπι της κηπουρικής νομίζω ότι ο Τηλέγραφος θα πρέπει να είναι μέρος κάθε βασικής συλλογής. Επιστημονική ονομασία Tradescantia Pallida. Μπορεί λίγο να σας θυμίζει το μπαλκόνι ή την αυλή της γιαγιά σας αν όμως τον παρατηρήσετε με προσοχή θα ανακαλύψετε τη μοναδική ομορφιά του. Εξαιρετικό σκούρο μελιτζανί χρώμα. Σπάνια θα βρείτε φυτό με τέτοιο χρώμα στο φύλλωμα.

Μικρό ροζ ανθάκι που μοιάζει με καρδιά, εξού και η ονομασία Purple Heart. Ανθίζει συνεχώς από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Συνδιάζεται υπέροχα και μια άλλα φυτά. 


Πολύ εύκολος στη φροντίδα του ο Τηλέγραφος, θα χρειαστεί μια ημισκιερή αλλά φωτεινή θέση στο χώρο σας. Είναι φυτό που δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες οπότε το μόνο που θα σας απασχολήσει είναι το πότισμα του. Παρ' ότι είναι ανθεκτικός στην ξηρασία, μην τον αφήσετε να διψάει, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χειμώνα ξεκουράζεται και μπορεί και να σας ξεραθεί από τον παγετό. Μην ανησυχείτε όμως, την άνοιξη θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Δύο είναι οι ιδιαιτερότητές του. Φυτεύεται σε χώμα για οξύφυλλα και θέλει προσοχή γιατί οι χυμοί του, αν κοπεί, είναι τοξικοί για τον άνθρωπο. Φορέστε γάντια αν θελήσετε να τον κλαδέψετε ή να τον πολλαπλασιάσετε.

Μπορεί να αποτελέσει και εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου. Ταιριάζει υπέροχα σε κρεμαστά καλάθια. Στο γένος Tradescantia θα βρείτε πολλά και διαφορετικά είδη για να διακοσμήσετε το χώρο σας. 


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας. Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου