Σάββατο, Φεβρουαρίου 02, 2019

Πρίμουλα. Το φυτό που θα φέρει την άνοιξη μέσα στην καρδιά του χειμώνα.


Οι περισσότερες από εμάς έχουμε την τάση να ασχολούμαστε με τα λουλούδια την άνοιξη που τα φυτώρια και οι εκθέσεις είναι γεμάτες χρώματα και αρώματα. Όμως ανθοφόρα φυτά ευδοκιμούν 365 ημέρες το χρόνο αρκεί να ξέρουμε τι να αναζητήσουμε. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τα κυκλάμινα και θέλετε ένα φυτό με πολλά και διαφορετικά έντονα χρώματα υπάρχει αυτή την εποχή του χρόνου μια και μοναδική επιλογή. 'Ενα φυτό που συμβολίζει τον έρωτα και τη νεότητα και σέρνει πρώτο το χορό της ανοιξιάτικης ανθοφορίας. Το όνομα αυτού Πρίμουλα.


Παρ' ότι είναι πολυετές φυτό οι περισσότεροι από εμάς το αντιμετωπίζουμε σαν ετήσιο γιατί το καλοκαίρι τα φύλλα πέφτουν και το φυτό μπαίνει σε λήθαργο. Μη μπείτε στον κόπο να τη διατηρήσετε, απλά πάρτε καινούρια του χρόνου τέτοια εποχή.


Απλή στην φροντίδα της (δείτε εδώ σχετικό βίντεο) δεν θα σας παιδέψει καθόλου από τώρα και μέχρι τις πρώτες ζέστες που διαρκεί η ανθοφορία της. Της αρέσει η υγρασία και απαιτεί φως και τροφή για ανθοφόρα φυτά σε κάθε πότισμα για παρατεταμένη ανθοφορία. Αν δεν είναι απαγορευτικό για το budget σας, αγοράστε πολλές σε διάφορα χρώματα και φτιάξτε ωραίες συνθέσεις.


Αν δεν σκοπεύετε να τις διατηρήσετε και μετά το καλοκαίρι δεν χρειάζονται μεταφύτευση αλλά ούτε και γλάστρες με ιδιαίτερο βάθος καθώς οι ρίζες της απλώνονται και δεν πάνε βαθιά. Μπορείτε να τις διατηρήσετε και σε εσωτερικό χώρο χωρίς θέρμανση, κοντά σε κάποιο παράθυρο που έχει περισσότερο κρύο και φως. Αν δείτε όμως ότι το φυτό δεν πάει καλά καλύτερα να βγει έξω στο μπαλκόνι.


Νομίζω ότι σας το είπα όλα, εσείς δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα φυτώριο και απλά να διαλέξετε χρώμα και φυτά με υγιή φύλλα και άνθη!
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου