Σάββατο, Δεκεμβρίου 15, 2018

Ανθούριο. Η κόκκινη καρδιά των Χριστουγέννων.


Όσoi με διαβάζετε τακτικά σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι ο Δεκέμβρης είναι αφιερωμένος στα ανθοφόρα φυτά που το κόκκινο είναι το κυρίαρχο χρώμα τους. Το Ανθούριο, γνωστό για τα χαρακτηριστικά σε σχήμα καρδιάς άνθη του, ίσως να μην αποτελέσει πρώτη επιλογή είτε για να το προσφέρετε είτε για να διακοσμήσετε το χώρο σας. Μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό όσο ένα Αλεξανδρινό η ένα κόκκινο Κυκλάμινο όμως το Ανθούριο έχει ιδιότητες που μάλλον θα το φέρουν πρώτο στη λίστα των επιλογών σας.


Από τα ευκολότερα φυτά στη συντήρησή του, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις στο πότισμα και με ανθοφορία που διαρκεί. Η απαίτησή του μια και μοναδική, φως πολύ φως αλλά όχι άμεση έκθεση στον ήλιο. Αυτό σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο λίπασμα την περίοδο ανάπτυξής του θα μετατρέψουν το Ανθούριο σε ένα φυτό πλούσιο σε βλαστούς και άνθη για πάρα πολλά χρόνια. Ένα περιοδικό κλάδεμα περίπου κάθε δυο χρόνια, θα βοηθήσει ώστε να διατηρήσει το σχήμα του.


Τώρα τις γιορτές βάλτε το στη συλλογή σας και θα με θυμηθείτε. Το Αλεξανδρινό πολύ εύκολα θα σας αποχαιρετήσει μετά από ένα μικρό λάθος στο πότισμα, το Ανθούριο όμως θα είναι μαζί σας για πολλά πολλά χρόνια. Παρ' ότι το κόκκινο ή το λευκό άνθος του ταιριάζει χρωματικά με το πνεύμα των Χριστουγέννων, προσωπικά λατρεύω το ροζ. Αν ο χώρος σας το επιτρέπει φτιάξτε μικρές συνθέσεις από δυο ή τρία φυτά μαζί σε διαφορετικά χρώματα ειδάλλως σκορπίστε μικρές γλάστρες σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Μπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου