Τετάρτη, Μαΐου 09, 2018

Ενα φυτό για κάθε τύπο μανούλας που σήμερα γιορτάζει.

Η αφορμή για αυτό το άρθρο ήταν η δική μου μαμά. Αν της πάω μια γλάστρα μια τέτοια μέρα θα φρικάρει. Από την άλλη θέλει την κίνηση, την ένδειξη ότι τη θυμάμαι. Και ύστερα δεν της λείπει και κάτι, ούτε τα ρούχα ούτε τα παπούτσια ούτε τα καλλυντικά. Τι να της πάρω;  Ναι, λουλούδια αλλά κάτι που να ταιριάζει στον τύπο της.

Τι θα προσφέρετε λοιπόν σήμερα στη δική σας μανούλα;

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Αν η μανούλα λατρεύει τα φυτά τότε πρέπει να αναζητήσετε κάτι που δεν γνωρίζει, ένα καινούριο project να ασχοληθεί, ένα Bonsai για παράδειγμα. Σε μεγάλα ανθοπωλεία και φυτώρια σίγουρα θα βρείτε κάτι ιδιαίτερο. Σε κάθε περίπτωση αν γνωρίζετε ότι έχει αδυναμία σε κάποιο συγκεκριμένο φυτό, χαρίστε της ακόμη ένα σε άλλο χρώμα.

Αν τώρα η μαμά σας είναι η δίδυμη αδελφή της Βέφας ή της Μπαρμπαρίγου, νομίζω ότι ένα εντυπωσιακό καλάθι με όλα τα μυρωδικά της κουζίνας θα κάνει την καρδιά της να χτυπήσει από χαρά. Εναλλακτικά θα λατρέψει τα νάνα εσπεριδοειδή.



Για τη μητέρα που έχει τη φήμη ότι δεν στεριώνει φυτό στα χέρια της, τότε η επιλογή σας είναι μια και μοναδική Sansevieria cylindrica.  Πρέπει πραγματικά να προσπαθήσει πολύ κανείς για να τη ξεράνει. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε δύσκολα φυτά όπως γαρδένιες, ορχιδέες, μίνι τριανταφυλλιές κτλ. Το μόνο που θα συμβεί με αυτή την επιλογή είναι ότι θα επιβεβαιώσει την κακή της φήμη και θα απογοητευτεί.


Για μια μαμά σαν τη δική μου, πολυάσχολη, λίγο αριστοκρατική που δεν θέλει να λερώνει τα χέρια της με χώμα, αλλά θέλει ένα όμορφο φυτό από εσάς, διακριτικό και ντελικάτο στο χώρο, τότε μια σύνθεση από παχύφυτα, αερόφυτα ή και ανθισμένους κάκτους, νομίζω ότι θα της κεντρίσει το ενδιαφέρον. Κάτι ιδιαίτερο για να στολίσει τον προσωπικό της χώρο.



Τέλος αν πρέπει να διαλέξετε φυτό για τη μητέρα του συντρόφου σας υπάρχει ένα και με όνομα, η "γλώσσα της πεθεράς". Στα ανθοπωλεία το ξέρουν καλά.



   Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!!



Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.
Mπορείτε να διαβάζετε τα άρθρα μας και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου