Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2017

Κουβέντα μ' ένα Κυκλάμινο.



Δεν νοείται φθινόπωρο και χειμώνας χωρίς ούτε ένα κυκλάμινο στο χώρο μας. Αυτό που μου αρέσει σε αυτά είναι η παρατεταμένη και συνεχόμενη ανθοφορία τους από το φθινόπωρο μέχρι και της αρχές της άνοιξης. Βασική τους δυσκολία το πότισμα. Το κυκλάμινο δεν θέλει ούτε να είναι υπερβολικά υγρό γιατί θα σαπίσει ο βολβός, αλλά ούτε και να στεγνώνει γιατί μεταμορφώνεται σε μαραμένο πύργο μέσα σε λίγα λεπτά. Καλή αποστράγγιση και πότισμα με μέτρο. Αν παρόλα αυτά ένα πρωί βρείτε τα κυκλάμινά σας μαραμένα βαπτίστε τα σε ένα κουβά με νερό για αρκετή ώρα και να είστε σίγουρες ότι μετά από λίγες ώρες θα αναστηθούν.


Αν δείτε τα φύλλα τους να κιτρινίζουν μην βιαστείτε να τα ποτίσετε. Τα κυκλάμινα θέλουν να αερίζονται καλά και να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους. Στη λογική αυτή να προτιμάτε να αγοράζετε μεγάλα φυτά και όχι μικρά μικρά γλαστράκια. Ο συνωστισμός δεν τους αρέσει καθόλου. Θέλουν να είναι μόνα τους και να έχουν χώρο όπως ακριβώς και στη φύση.


Για πλούσια ανθοφορία κάνατε τακτική εφαρμογή λιπασμάτων για ανθοφόρα φυτά με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στο λίπασμα που χρησιμοποιείτε. Τέλος αντισταθείτε στον πειρασμό να τα διατηρήσετε σε εσωτερικό χώρο καθώς δεν τους αρέσει ούτε η ζέστη ούτε η ξηρασία.


Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο και στο ηλεκτρονικό περιοδικό jenny.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου