Σάββατο, Μαΐου 13, 2017

Ξετρελάνετε τις μανούλες που γιορτάζουν με μιά ολάνθιστη ορχιδέα.



Μέρες σαν την σημερινή τα ανθοπωλεία αλλά και τα φυτώρια είναι γεμάτα με εντυπωσιακές ανθοδέσμες. Οι περισσότερες του πανακρίβου. Δεν λέω είναι εντυπωσιακές και κάθε μανούλα θα κάνει μεγάλη χαρά αν της την προσφέρετε. Όμως η χαρά θα κρατήσει το πολύ μια εβδομάδα καθώς το μπουκέτο θα μαραθεί και το δώρο σας θα γίνει μια ανάμνηση της στιγμής.  Αντισταθείτε λοιπόν στην πρώτη εντύπωση της ανθοδέσμης και χαρίστε της μια ορχιδέα. Νομίζω ότι δεν θα μου είναι καθόλου δύσκολο να σας πείσω.


Κανένα άλλο φυτό δεν διατηρεί τα άνθη του τόσο καιρό. Τα περισσότερα ανθοφόρα φυτά, απανθίζουν το πολύ σε ένα μήνα. Μια νέα ορχιδέα από το ανθοπωλείο μπορεί να παραμείνει ανθισμένη τουλάχιστον τρεις μήνες ενώ όσοι έχουμε την χαρά και τύχη να βιώσουμε όλο τον κύκλο της ανθοφορίας της, θα χαρούμε τα άνθη της για 6 μήνες από την στιγμή που θα ανοίξει το πρώτο μπουμπούκι μέχρι και που θα πέσει το τελευταίο. Και όλο αυτό το μεγαλείο από 12-20 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος του φυτού. 



Τέσσερα είναι τα σημεία που πρέπει κανείς να παρατηρήσει με προσοχή προκειμένου να επιλέξει ένα υγιές φυτό.
Ρίζεςφύλλαάνθη και υπόστρωμα.
Παρατηρήστε προσεκτικά τις ρίζες της ορχιδέας. Θα πρέπει να έχουν πράσινο ή γκριζοπράσινο χρώμα. Καφέ ρίζες είναι ένδειξη ότι το φυτό σαπίζει. Τα φύλλα επίσης πρέπει να έχουν ζωηρό πράσινο χρώμα και να είναι αρκετά σκληρά. Αν είναι ζαρωμένα ή πλαδαρά, η ορχιδέα υποφέρει από αφυδάτωση. Κηλίδες και στίγματα δηλώνουν ηλιακά εγκαύματα και μύκητες. Μην επιλέξετε φυτά με κίτρινα φύλλα, μπορεί να μην σημαίνει τίποτα αλλά μπορεί και πολλά. Αποφύγετε να αγοράσετε μια Φαλαίνοψις σε  πλήρη ανθοφορία. Προτιμάτε ανθισμένα φυτά που έχουν μεγαλούτσικα σε μέγεθος μπουμπούκια. Οι πιθανότητες να παραμείνει η ορχιδέα της μαμάς σας ανθισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι αυξημένες. Τέλος μακρυά από ορχιδέες σε γυάλινα βάζα χωρίς αποστράγγιση. Επιλέξτε φυτά στη κλασική διάφανη γλάστρα μέσα σε διακοσμητικό κασπώ.

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες και καλές αγορές!






Μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο και στο jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου