Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017

Sansevieria Cylindrica ένα φυτό για κάθε πολυάσχολη γυναίκα.




Αν δεν το έχεις με την κηπουρική, ή δεν έχεις το χρόνο, αλλά θέλεις να δώσεις ένα ιδιαίτερο τόνο στο χώρο σου, η Sansevieria Cylindrica είναι η απολυτή επιλογή. Χρειάζεται ελάχιστη έως μηδενική φροντίδα. Το χειμώνα ποτίζουμε μια φορά το μήνα και αυξάνουμε σταδιακά σε μια φορά την εβδομάδα όταν πιάσει ο καύσωνας. Επαναλαμβάνουμε το πότισμα μόνο όταν το χώμα της είναι ΕΝΤΕΛΩΣ στεγνό.


Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε φως και δεν της αρέσει η απευθείας έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να διακοσμήσει κάθε δωμάτιο του σπιτιού από το σαλόνι μέχρι την κρεβατοκάμαρα σου αφού θεωρείται από τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Κυκλοφορεί σε διάφορα μεγέθη,  κατάλληλη για κάθε γωνία του σπιτιού. Οι γεωπόνοι έχουν την τάση να παίζουν μαζί της επεμβαίνοντας σχηματικά αλλά και χρωματικά. Αν το πράσινο χρώμα της σου φαίνεται μονότονο η ειδική επικάλυψη στις κορυφές της την κάνει πολύχρωμη. Τώρα αν είστε και λίγο τυχερές μπορεί και να απολαύσετε τα λευκά της άνθη.  Ανθίζει μέσα στον χειμώνα. 



Η τιμή της λίγο τσουχτερή ανάλογα με το μέγεθος. Ξεκινάει από 7 euro για ένα μικρό φυτό και ανεβαίνει. Αν την αγοράσετε από ανθοπωλείο θα πληρώσετε και το κόστος του βάζου ή της γυάλας. Τα φυτώρια είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για αγορές. Δώστε της το προσωπικό σας στιλιστικό στίγμα επιλέγοντας ένα κασπώ που ταιριάζει στο χώρο σας.





Μπορείς να διαβάσεις αυτό το άρθρο και στο jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου