Σάββατο, Δεκεμβρίου 17, 2016

Εορταστικός Οδηγός Αγοράς.

Μπορεί τις ημέρες των γιορτών τα τριαντάφυλλα να έχουν την τιμητική τους, όμως η ορχιδέα παραμένει πάντα η απόλυτα κλασική επιλογή που θα δώσει χρώμα σε κάθε περίσταση. Αν δε, ξεφύγουμε από την γνωστή μας Phalaenopsis, νομίζω ότι ο παραλήπτης του δώρου σας θα εκπλαγεί ευχάριστα αν του προσφέρετε...

Ένα υπέροχο Cymbidium!


Τα άνθη του διαρκούν περίπου τρεις μήνες και είναι ένα φυτό πολύ συμβατό με το δικό μας κλίμα. Επειδή αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιβεβλημένες για την επικείμενη ανθοφορία του, μπορεί να κοσμεί τον κήπο ή το μπαλκόνι σας όλο το χρόνο. Απαιτεί αρκετό προς μέτριο φωτισμό χωρίς απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την κατάλληλη φροντίδα και περιποίηση το φυτό αυτό μπορεί να διατηρηθεί για πάρα πολλά χρόνια. Ανθίζει από τα μέσα του χειμώνα μέχρι της αρχές της άνοιξης. Το κόστος αγοράς ανέρχεται γύρω στα 30  ευρώ για ένα φυτό εισαγωγής - τα ελληνικά είναι πιο φτηνά - και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100 ευρώ σε μέγεθος υπερπαραγωγή.

Ένα Dendrobium Nobile Comet King Akatsuki! 


Εξίσου εύκολο φυτό με μυρωδικά άνθη που διαρκούν. Ιδανικό για τις δικές μας κλιματολογικές συνθήκες και ειδικά αυτές του βορρά καθώς θεωρείται μια από τις πιο ανθεκτικές στο κρύο ορχιδέες. Το Dendrobium Nobile μπορεί να μείνει έξω όλο το χρόνο αρκεί να είναι σε σκιερό φωτεινό μέρος προστατευμένο από τα κρύα ρεύματα και την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Ανθίζει μια φορά το χρόνο προς τα τέλη του χειμώνα αρχές της άνοιξης και αποτελεί μια σχετικά οικονομική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή επιλογή. Κοστίζει γύρω στα 17 ευρώ. 

Μια Oncidopsis Bartley Schwarz (Beall)!


To χρώμα της ταιριάζει άριστα με το πνεύμα των γιορτών ενώ το μεθυστικό της άρωμα ξετρελαίνει. Τα άνθη της διαρκούν περίπου δύο μήνες. Φυτό ιδανικό για τα "βόρεια προάστια" της χώρας καθώς του αρέσει το κρύο αλλά καθόλου η ζέστη. Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει με τους ελληνικούς καύσωνες κοστίζει τόσο φτηνά που η απώλεια της θα σας είναι μόνο συναισθηματική. Ανθίζει μια με δύο φορές το χρόνο ανάλογα με τις συνθήκες και την ηλικία. Θα την βρείτε γύρω στα 13-15 ευρώ όπως και γενικά ορχιδέες με το κοινό όνομα cambria. Αρωματικές οι περισσότερες. Ένα σνιφ για να εντοπίσετε το άρωμά της και βούρ στο ταμείο.

Μια Oncidopsis Nelly Isler!


Εξίσου διάσημη αρωματική ορχιδέα. Περιποίηση και τιμές περίπου στα ίδια με την Bartley Schwarz.

Μια Cattleya!


Αρωματικό φυτό με μεγάλα εντυπωσιακά άνθη. Οι χρωματικές ποικιλίες τόσες πολλές που θα τις θέλετε όλες. Ιδιαίτερη στην καλλιέργειά της αντέχει τις ζέστες όλα όχι τα πολλά κρύα. Ανθίζει μια φορά το χρόνο. Εξίσου οικονομικό φυτό. Κοστίζει μεταξύ 15-17 ευρώ.

Ένα Oncidium Sharry Baby! 


Από τις πιο διάσημες ορχιδέες με βαρύ άρωμα σοκολάτας! Κοστίζει γύρω στα 15  ευρώ και είναι προτιμά τη δροσία από τη ζέστη.

Τώρα αν δεν βρείτε στην περιοχή σας καμία από αυτές τις ιδιαίτερες αυτές ορχιδέες κανείς δεν θα δυσαρεστηθεί αν εμφανιστείτε αν χείρας με την κλασική Phalaenopsis.

Καλές αγορές!

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε like 👍  στη σελίδα μας στο facebook ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο youtube για να ενημερώνεστε γύρω από τις ορχιδέες και τα φυτά σας.

Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου